Вандали у Батајници каменовали теретни воз, оштетили локомотиву

БЕОГРАД: На улазној скретници у станицу Батајница, из правца Сурчина, непознати вандали каменовали су данас у 15.15 часова теретни воз, који је саобраћао из Ваљева ка Руми, саопштио је "Србија Карго"а.д.
pruga, tanjug
Фото: Tanjug/D.Aničić, ilustracija

Како се наводи, воз је вукла нова Вектрон електролокомотива број 193-904, власника компаније „Србија Карго".

Том приликом разбијено је ветробранско чеоно стакло и на тај начин, поред материјалне штете, директно угрожена безбедност особља локомотиве. Случај је одмах пријављен полицији, а против НН лица биће поднете кривичне пријаве, наводи то предузеће.

Они подсећају да се још једно каменовање догодило у августу ове године, када је каменован међународни теретни воз, између Батајнице и Сурчина, при чему је такође оштећена нова Вектрон локомотива.

Србија Карго зато апелује да се чувају возна средства од насилног уништавања, јер последице оваквих догађаја директно угрожавају безбедности возног особља, као и целокупно безбедно одвијање железничког саобраћаја.

„Србија Карго“ је 13. маја ове године, пустио у саобраћај прве вишесистемске Вектрон локомотиве од укупно 16, колико је купио од компаније Сименс, а нове локомотиве су набављене након готово четири деценије.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести