Варао преко Инстраграма, нудио послове и дојаве за кладионице

КРАГУЈЕВАЦ: Припадници Одељења за високотехнолошки криминал, у сарадњи са полицијским службеницима у Крагујевцу, ухапсили су Крагујевчанина Ђ.И. (29) због сумње да је извршио више превара преко лажних профила на Инстаграму, нудећи добро плаћене послове и дојаве за добитак на кладионици.
policija hapsenje
Фото: MUP Srbije, ilustracija

Ђ.И. се сумњичи да се, у периоду од јуна 2019. до сада, преко лажних профила на друштвеној мрежи Инстаграм, оштећенима представљао као власник хотела у иностранству и нудио им добро плаћене послове, саопштио је МУП.

Како се сумња, он је након упознавања оштећених, углавном женског пола, тражио да уплате новац на рачун његовог рођака из Крагујевца за лечење детета или његово, јер је, како је наводио, доживео саобраћајну несрећу, наводи се у МУП.

Осумњичени је нудио и дојаве за сигуран добитак у кладионицама, узимајући новац и за ту услугу.

Осумњичени је, како се сумња, са оштећенима је ступао у телефонски контакт преко мреже Ватс ап с броја 062/842-9340, а новац су му уплаћивали на текући рачун у његовом власништву или на налог који је имао у једној кладионици.
 

На лажним "Инстаграм" профилима користио је следећа имена: NIKOLANIKOLA989, SRSWIŠGUY984, VICENTE.FELIPE, NIKSAYO, SVIŠJOBS984 i YOYONIKSA.

Осумњичени Ђ. И. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

С обзиром да се сумња да је број оштећених особа већи, могу да се јаве путем телефона Полицијској станици Савски венац, 011/745-2221 и 011/745-2222.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести