Више од 20 миграната се умало угушило у возу код Шида

БЕОГРАД: На железничкој станици недалеко од Шида, гранична полиција Србије данас око поднева спречила је трагедију када се двадесетак миграната, међу којима је била седмомесечна беба умало угушило у вагону, пише "Блиц".
migranti
Фото: Tanjug (AP Photo/Kemal Softic), ilustracija

"У вагон је ушло 12 одраслих миграната и деветоро деце, од којих је најстарији дечак од 15 година. Убрзо су почели да се гуше", кажу из Комесаријата за избеглице.

Како се наводи, мигранти су искористили прилику док је воз стајао на станици, ушли у вагон и сакрили се. С обзиром на то да их је било много на малом простору, убрзо су остали без ваздуха.

Један од миграната у вагону потом је мобилним телефоном позвао мушкарца који се у том моменту налазио у прихватном центру у Шиду који је затим алармирао запослене у прихватном центру, а они су позвали граничну полицију која је брзо дошла на лице места и ослободила их.

Када су органи реда отворили врата, затекли су једну жену без свести, док је девојчица узраста 7,5 месеци била критично због недостатка кисеоника.

Из Комесаријата наводе да су правовременом интервенцијом хитне помоћи. као и службеника полиције све особе на безбедном и ван животне опасности.

Још једна срећна околност била је и то што воз није кренуо са станице, додаје се у тексту.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести