Виши суд у Панчеву: Оцу притвор 30 дана због обљубе ћерке

ПАНЧЕВО: Влајку Ј. (43) из Банатског Новог Села, код Панчева, ухапшеном у среду због родоскрвнућа и искоришћавања малолетног лица за порнографију јуче је, након саслушања у Вишем јавном тужилашту у Панчеву одређен притвор до 30 дана, саопштено је “Дневнику” у том Тужилаштву.
sud pancevo
Фото: Sud u Pančevu/Dnevnik (arhiva)

Више јавно тужилаштво у Панчеву преузело је кривично гоњење и донело наредбу о спровођењу истраге против В. Ј. због постојања основа сумње да је извршио кривична дела обљуба злоупотребом положаја, за које је прописана казна затвора од једне до десет година и због искоришћавања малолетног лица за порнографију, за које је прописана казна затвора од шест месеци до пет година, саопштио је за “Дневник” портпарол панчевачког Вишег јавног тужилаштва Милош Дејановић.

Осумњиченом се ставља на терет да је током овог месеца у својој кући у Банатском Новом Селу злоупотребом свог положаја родитеља навео на обљубу своју малолетну ћерку (17), што је снимао својим мобилним телефоном и направио снимак полног односа као и три фотографије на којима је малолетна оштећена била нага, а потом снимак и фотографије поделио другим лицима преко једне друштвене мреже са више различитих налога.

Након саслушања осумњиченог у ВТЈ у Панчеву, који је претходно ухапшен и задржан до 48 сати, њену је судија за претходни поступак Вишег суда у Панчеву одредио притвор како боравком на слободу не би ометао поступак утицајем на малолетну оштећену, коју је неопходно испитати током истраге. Притвор му је одређен и због постојања околности које указују да би боравком на слободи у кратком периоду поновио кривично дело, имајући у виу да се ради о раније осуђиваном лицу, наводи у саопштењу за “Дневник” портпарол панечачког Вишег тужилаштва Милош Дејановић. 

Истражни органи покушавају сада да утврде шта се тачно догодило и да ли је Влајко Ј. само једном успео да наговори ћерку на сексуални однос или се то и раније дешавало. Она, према незваничним сазнањима, у свом исказу није теретила оца за силовање, па се у неком тренутку чинило да су заједно договорили план како да дођу до пара.

Полиција је саопштила да је снимак отац делио путем "Фејсбука" свим својим пријатељима, а затим је и девојка, на наговор оца, урадила то исто.

Осумњичени је уз снимак на друштвеним мрежама свима који су му пријатељи написао "да су врата отворена и да се наплаћује 2.000 динара за ноћ".

М. Бозокин

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести