Вође клана испитивале окривљеног-сарадника Хрватина

БЕОГРАД: У Специјалном суду у Београду данас је настављено суђење припадницима организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су испитивали окривљеног-сарадника Бојана Хрватина.
specijalni sud
Фото: Tanjug (video)

На почетку данашњег суђења Хрватин је одговарајући на Миљковићева питања поновио да је он заједно са Беливуком убијеног Милана Љепоју прво давио кесом, а затим каблом, након чега му је Беливук пререзао врат.

Пре убиства Љепоје, како је Хрватин навео, Миљковић му је дао Љепојин телефон и рекао му да оде да пита тада везаног Љепоју ко се налази на слици у његовом телефону, додајући да је један од мушкараца са слике имао наочаре и да је био кум Радоја Звицера, због чега је Звицер тражио да се Љепоја испита ко му је ту слику послао.

Хрватин је рекао да за убиство Љепоје није добио новац, додајућ да су му писали преко Скаја и рекли да Борн (Радоје Звицер) пита да ли је исплаћен за Љепоју.

Хрватин је додао да је на то рекао да није исплаћен, наводећи да је евидентно "било пара".

Причајући о Александру Глигоријевићу, Хрватин је рекао да га је познавао из затвора и да су били у коректним односим, а да га је овај клан убио јер је, како је прецизирао Хрватин, хтео са Славољубом Трајковићем да преузме посао са дрогом од браће Милоша и Марка Будимира.

Затим су Хрватину приказане фотографије места код Дунава где су припаднции клана просипали остатке тела, где је на документацији писало да је учесник Владе Драганић, односно да је он водио полицију до тог места због чега је Миљковић затражио од судије да провери где је Драганић био тог дана.

Милош Будмир је затим постављао питања Хрватину о њиховом пријатељству, као и кумству Будимира и Здравка Радојевића, за чије убиство се ова група терети.

Хрватин је тада поновио сведочење о убиствима Николе Митића и Горана Величковића, те је одговарајући на питања Будимира рекао да је супруга Горана Величковића знала да се он бави продајом наркотика.

Беливук је затим почео да поставља питања, тврдећи да је Хрватин током исказа у тужилаштву често након паузе исправљао свој исказ, те је као примере навео да Хрватин није знао како се зове "Хелл" (Небојша Јанковић), као и  Владе Драганић.

Током расправе Хрватин се извинио Беливуку и рекао да ће "бити културни", на шта је Беливук рекао "само да се надовежем на коментар да не би остао без њега".

Беливук је питао Хрватина како је могуће да је Александар Глигоријевић хтео да убије њега и Миљковића да преузме посао са дрогом од браће Будимир, на шта је Хрватин рекао да не зна.

Такође, Беливук је питао које године је Величковић хтео да постави бомбу њему и Миљковићу на шта је Хрватин рекао да нема сазнања када је то било.

Беливук ће своје испитивање наставити на следећем суђењу које је заказано за 6.април.

Адвокати Алексе Дуњића, Милована Тадића, Алексе Стошића, Немање Лакићевића и Валдимира Грека су на крају суђења тразили укидање притвора за своје брањенике.

Судија је одбила предлоге одбране.

Окривљени-сарадник Хрватин се нагодио са тужилаштвом да за казну затвора од 15 година прича о злочинима за које се група терети.

Срђан Лалић и Никола Спасојевић су се такође нагодили са тужилаштвом да за казну затвора од 18 и 14 година сведоче против клана.

Припадници ове групе потврђеном оптужницом терете се за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести