ВОЗАЧ ИЗ НОВОГ САДА КОЈИ ЈЕ БЕЖАО ОД ПОЛИЦИЈЕ ХОЋЕ ДА СЕ НАГОДИ СА ТУЖИЛАШТВОМ Могућ споразум о признању кривичног дела

Главни претрес Новосађанину Радету Бозару (53), због кривичног дела угрожавање јавног саобраћаја, кривичног дела непружање помоћи лицу повређеном у саобраћајној незгоди и кривичног дела напад на службено лице у вршењу службене дужности, одложен је јуче на молбу браниоца окривљеног, јер постоји могућност евентуалног закључења споразума о признању кривичног дела, са чиме се сагласио и јавни тужилац.
а
Фото: Dnevnik.rs

Како је за „Дневник” потврдила портпарол новосадског Основног суда Свјетлана Радовановић, наредни главни претрес заказан је за 18. јануар 2024. године.

Овај педесеттрогодишњи Новосађанин ухапшен је 3. децембра прошле године, нешто пре поноћи, након полицијске потере. Приведен је јер се није зауставио на знак саобрћајне полиције, већ је покушао да побегне и, притом, како се сумња, осам пута прошао на црвено светло на семафору.

Сумња се, такође, да је ударио у полицијски ауто и тако лакше повредио двојицу полицијских службеника, а да је, затим, аудијем покушао да удари још двојицу полицајаца који су га заустављали. И њих двојица су задобили лаке телесне повреде.

Осумњичени је заустављен на раскрсници Булевара ослобођења и Улице Народног фронта, а алкотестирањем је утврђено да је имао 1,2 промила алкохола у организму.

Раде Бозар је, после хапшења, у законском року саслушан пред поступајућим замеником јавног тужиоца, а приликом саслушања, према нашим сазнањима, није изнео одбрану. Након тога му је, на предлог тужилаштва, одређен притвор, у ком је провео до јула месеца, када му је, на предлог одбране, укинут притвор и замењен мером забране напуштања стана уз примену електронског надзора.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести