Возачу „аутомобила смрти” из Руског Крстура притвор продужен до 2. јануара 

Михајлу Сабадошу (23) из Руског Крстура, који се терети да је изазвао саобраћајну несрећу на путу Руски Крстур - Кула, у којој су погинуле три младе девојке, а младић и још једна тинејyерка задобили тешке телесне повреде, продужен је притвор до 2. јануара решењем ванпретресног већа Вишег суда у Сомбору, сазнаје „Дневник“.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Притвор је продужен због постаојања особитих околности које указују да би окривљени боравком на слободи могао утицати на сведока, оштећеног В. Ј., који још увек није испитан.

Притвор је продужен и из разлога што се окривљени, у конкретном случају, терети да је извршио кривично дело за које је запрећена казна затвора преко 10 година, конкретно је запрећена казна од две до 12 година, а начин извршења и тежина последице довели су до узнемирења јавности које м оже да угрози несметано и правично вођење кривичног поступка.

По незваничним сазнањима, након хапшења, младић који је био за воланом „аутомобила смрти”, који је у саобраћајној несрећи задобио лакше повреде, пред Вишим тужилаштвом у Сомбору бранио се ћутањем.

Подсетимо, стравична саобраћајна несрећа која је општину Кула завила у црно догодила се 5. јула, у ноћи између суботе и недеље, око пола четири, када је рено меган, у којем је било шесторо младих, слетео с пута. У тренутку нереће, нико од путника није имао везан сигуроносни појас.

За воланом аутомобила кобне ноћи био је Михајло Сабадош из Руског Крстура, који се терети да је, под дејством алкохола и услед неприлагођене брзине, изгубио контролу над возилом и слетео с пута у одводни канал. На лицу места погинуле су Татјана Гудз (15) и Божидарка Ђукић (23), док је Марија Фекете (17) извучена из аута жива, али је преминула у болници.

Повређени, Милица С. (14) из Куле и Јован В. (18) из Руског Крстура су, у изузетно тешком здравственом стању, с повредама опасним по живот, превезени из Опште болнице у Врбасу у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду. Из те здравствене установе Милица С. је пушена кући, а Јован В. је пребачен у сомборску болницу на даље лечење.


Оптужница још није ступила на снагу

Виши јавни тужилац у Сомбору, како „Дневник“ сазнаје, подигао је оптужницу против С. М. због кривичног дела тешко дело против безбедности јавног саобраћаја. Оптужница, у овом тренутку, још није ступила на правну снагу јер следи преиспитивање оптужнице од стране већа надлежног суда.


Два дана након те стравичне саобраћајне несреће Татјана и Марија сахрањене су на Новом гробљу у Кули, а Божидарка на гробљу у Црвенки, где јој живе родитељи и део породице. Она је за собом оставила трогодишњу ћерку, с којом је живела у Новом Саду

Житељи општине Кула не памте да се икада догодила тако велика трагедија у којој су изгубљени млади животи, а 7. јул је у општини Кула био проглашен за Дан жалости.

Д. Николић

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести