Возио брзо и без дозволе, покушао да побегне, напао полицајца

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду поднеће кривичну пријаву против тридесетседмогодишњег мушкарца због постојања основа сумње да је извршио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.
voznja automobil volan pix
Фото: Pixabay.com

Саобраћајна полиција је синоћ око 19.30 у месту Врбовно, општина Лазаревац, приликом радарске контроле покушала да заустави аутомобил марке „форд“, којим је управљао осумњичени брзином од 97 километара на час, на делу пута где је брзина кретања возила ограничена на 50 километара на час, саопштено је из МУП.

Он се, како се сумња, оглушио на знак полиције да стане и тек након 150 метара од саобраћајне патроле зауставио возило, изашао из њега и покушао да побегне.

Брзом реакцијом, полицијски службеник је сустигао осумњиченог спречивши га у намери да побегне, а том приликом он је физички напао полицајца, након чега је савладан и смештен у полицијско возило.

Даљом провером утврђено је да тридесетседмогодишњи возач не поседује возачку дозволу за категорију возила којим је управљао, као и да је истекла важност регистрационе налепнице.

Осумњичени је задржан у полицијској станици до 12 часова, јер је одбио алкотестирање и дрога тест, након чега ће бити доведен код судије за прекршаје по скраћеном поступку и против њега ће бити поднета одговарајућа кривична пријава Основном јавном тужилаштву у Лазаревцу.

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести