Вулин: Формиран случај Алексић, правосуђе ће даље рећи

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је вечерас да је веома поносан на сарадњу полиције са Тужилаштвом и Тужилаштвом за организовани криминал што је довело и до тога да се формира случај који је потресао нацију.
vulin_izj1
Фото: Танјуг (Видео)

"Добили смо одговарајућа сазнања, почело је да се одмотава. Тужилаштво је то одмах разумело и наложило хапшење. Ми смо случај формирали, правосуђе ће даље рећи", рекао је Вулин за тв Курир, говорећи о случају Мирослава Алексића.

Он је подсетио да се пре неколико дана десио и ужасан случај у селу код Инђије. "Један монструм због ког ми је жао што је укинута смртна казна, па не можемо да га осудимо, силовао је свог трогодишњег сина и двогодишњу ћерку. Он ће, ако Бог да, робијати доживотно", рекао је Вулин, али је замерио појединим медијима који су објавили иницијала те деце, јер ће их то, како каже, сада пратити цео живот.

Поводом бахатих возача Вулин је рекао да је повећан број пресретача и најавио да ће их бити још и више.

"Пре два дана у Београду је ухапшен један такав возач. Успут је имао 1,66 одсто алкохола у крви, а дете је од 21 године. После оне трагедије у Нишу, мислио сам да ће људи сами схватити, а ми смо два дана касније ухапсили 21-годишњег Нишлију који је возио 140 на сат", рекао је Вулин.

О смени начелника полиције у Нишу каже да треба мењати кад се нешто деси.

Напомиње и да председник, Вучић није без разлога објавио рат мафији и да је у последњих неколико месеци много тога урађено од хапшења Дарка Елеза и разбијања његове групе, преко хватања велике банде Пинк пантера, па до хапшења нарко дилера и решавања више убистава.

Оцењује и да највећи део зла који долази у нашу земљу у смислу криминала потиче из Црне Горе, од кавчана и шкаљараца.

"КиМ је део Србије, па не рачунам шиптарске кланове. Количина новца који они (кавчани и шкаљарци) генеришу је толико велика да овде лако налазе војнике", указује Вулин.

Оценио је и да је његов претходник Небојша Стефановић оставио добро стање у полицији, "много се улагало, плате су велике за наше прилике".

Захвалио је и председнику Вучићу, наводећи да "када је такав врховни командант, није тешко бити министар полиције".

Каже и да ниједан полицијац није изашао на улицу да повреди неког. "Имају моје и поштовање целе Србије", закључио је Вулин.

Nišlija!?
19.01.2021 • 21:52
Zar klinac koji je vozio bahato u Nišu nije poreklom iz Beograda, jel se ovde nekom namešta ili šta ???
EUR/RSD 117.5755
Најновије вести