Вулин: Оптужница против криминалне групе Беливука и Миљковића у законском року

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин изјавио је данас да ће оптужница против припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића бити подигнута у законском року.
vulin
Фото: MUP

„Тужилаштво за организовани криминал, Безбедносно-информативна агенција, Министарство унутрашњих послова раде изузетан посао и ми ћемо оптужницу подићи у законском року. Има довољно доказа, ради се огроман посао и ми ћемо на време у законском року изаћи пред грађане Србије“, рекао је министар Вулин за ТВ „Пинк“  и додао да ће и Србија и свет бити згрожени суровошћу којом су припадници ове групе чинили кривична дела.

Тужилац за организовани криминал, како је навео, задовољан је количином и квалитетом доказа који су прикупљени у досадашњем току истраге, а количина доказа који пристижу,  изјаве припадника клана, сведока, оштећених почињу да се гомилају, јер се људи ослобађају страха.  

Говорећи о монструозности ове криминалне групе, министар Вулин је указао да су они били спремни и да убију своје.

Kао пример навео је двојицу припадника који су раскомадана тела убијених носили да би их бацили у Дунав и том приликом нису искључили мобилне телефоне, због чега су њихови саборци између себе предлагали да и њих двојица буду убијени, јер их „својом глупошћу сутра могу одати“.

Министар је указао да је Република Србија расписала потерницу за Радојем Звицером, који се налази у бекству, за кога, како је навео, Србија има информације где је, али је још увек недоступан правосудним органима.

Kако је оценио министар Вулин, арсенал оружја који је српска полиција запленила од ове криминалне групе служио је за обрачун са лицима која имају обезбеђење, која се возе у блиндираним возилима.

Министар је још једном позвао све да не релативизују злочине ове криминалне групе и подвукао да није реч ни о навијачима, ни о политици нити било чему другом, већ да је реч о убицама спремним да убијају и туђе и своје на најмонструозније начине.

EUR/RSD 117.5637
Најновије вести