ЗА ЛУЦИФЕРА 10 ГОДИНА Тужилаштво тражи укупно 221 годину затвора за Беливукове дилере

БЕОГРАД: Јавно тужилаштво за организовани криминал предложило је данас суду да 18 припадника организоване групе, осумњичених за препродају дроге на територији Београда, осуди на укупно 221 годину затвора.
belivuk
Фото: Youtube Printscreen

Ова група се  доводи у везу са организованом криминалном групом Вељка Беливука, којој се суди у посебном поступку.

Тужилац је у својим завршним речима суду предложио да Лазара Маринковића званог Луцифер, који је означен као вођа групе, за кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела осуди на 10 година, а за дрогу 13 година, те да му изрекне јединствену казну затвора од 20 година.

За Марка Трајковића тужилац је тражио јединствену казну затвора од 13 година, за Вељка Огурлића једиствену од 15 година, исту као и за Борислава Мармута.

Предлог тужилаштва је да суд Луку Мумовића, који се поред удруживања и дроге терети и за оружје, осуди на јединствену казну затвора од 12 година као и да му изрекне новчану казну од 100.000 динара.

Јединствену казну затвора од 12 година тужилац је тражио и за Николу Филиповића, док је за Стефана Милановића предложио казну затвора од 13 година.

За Стефана Симића, Урош Булајић, Марко Прља, Александар Крстић, Лука Гемаљевић, Алекса Кошутић, Предраг Вучковић, Лука Остојић, Василије Николовски, Алекса Васић и Марко Вокић тужилац је предложио да се осуде на по 11 година затвора.

На данашњем суђењу неколико адвоката одбране је изнело своје завршне речи, а остали ће наставити у четвртак.

Судија ће након завршних речи заказати изрицање пресуде.

Окривљенима је на терет стављено кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела,  неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, а Маринковићу и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је ова група, односно организатор, припадници, више малолетника и више НН особа деловала од почетка јула 2021. године до 29.марта прошле на територији Београда, у циљу вршења кривичног дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Сумња се да су они препродавали кокаин, хероин, марихуану и амфетамин, чиме  су остварили знатну противправну имовинску корист.

Припадници су дрогу продавали у насељу Карабурма, у Београду, на два београдска сплавова и у једном клубу, а опојну дрогу су достављали и на адресе купаца – уживаоца.

Припадници ове криминалне групе ухапшени су 29.марта прошле године, док су тројица осумњичених већ били у притвору у тренутку хапшења.

Они се доводе се у везу са пословима и препродајом дроге као део групе Беливука и Марка Миљковића који су у притвору и против њихове организоване криминалне групе се води судски поступак због најтежих кривичних дела, међу којима је и седам убистава.

На једном од суђења групи Вељка Беливука, окривљени-сарадник Никола Спасојевић је поменуо Маринковића чији је надимак "Луцифер", наводећи да му је носио дрогу коју је Маринковић даље продавао.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести