За седам дана кажњено 606 возача аутобуса и 6.819 возача камиона

БЕОГРАД: Припадници Управе саобраћајне полиције казнили су 606 возача аутобуса и 6.819 возача камиона током међународне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена од 19. до 25. јула, саопштено је из МУП-а.
saobracajna policija, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Наводи се да су 1.974 возача теретних возила кажњена због прекорачења времена управљања и других прекршаја у вези са тахографима, док је 938 возача кажњено због непоседовања одговарајуће документације.

Због техничке неисправности из саобраћаја је искључено 414 теретних возила, док је 45 возача камиона искључено због управљања возилом под дејством алкохола, а 13 због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Највише возача теретних возила кажњено је на територији Полицијске управе Ниш - 1.087, Полицијске управе Суботица - 559 и Полицијске управе Шабац - 499.

Саобраћајна полиција је 24. јула на наплатној станици ''''Београд'''' код Врчина зауставила турског држављанина, за кога је контролом утврђено да је прекорачио дневно време управљања возилом за девет сати и девет минута, односно да је у тренутку контроле управљао камионом 19 сати и девет минута без престанка, због чега је искључен из саобраћаја.

Два дана раније из саобраћаја је искључен још један држављанин Турске који је заустављен на наплатној станици „Димитровград“, а који је прекорачио дневно време управљања камионом за девет сати и без престанка управљао теретним возилом 18 сати.

Скоро трећина возача аутобуса, њих 199, процесуирана је због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе, а 97 возача није поседовало одговарајућу документацију.

Због различитих техничких неисправности из саобраћаја је искључено 17 аутобуса.

Највише возача аутобуса санкционисано је на територији Полицијске управе у Крагујевцу - 182, Полицијске управе у Шапцу - 79, а Полицијске управе у Суботици - 65.

Међународна акција појачане контроле саобраћаја, усмерена на откривање прекршаја које чине возачи теретних возила и аутобуса, истовремено је спроведена у 30 европских земаља које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести