Жандарму из Новог Сада пет година затвора

БЕОГРАД: Специјални суду у Београду осудио је на пет година затвора припадника новосадског одреда жандармерије Андреја Половину (42) због дроге и оружја, а Жељка Кнежевића (56) из Суботице на годину дана затвора због оружја.
specijalni sud, tanjug
Фото: Tanjug

Истом пресудом, Половина и Кнежевић су ослобођени од оптужби да су деловали у криминалној групи, па су у том смислу оптужби за удруживање ради вршења кривичних дела ослобођени и Срђан Дакић, Војислав Јовашевић и Дарио Родић.

Дакић, Војислав Јовашевић и Дарио Родић су такође ослобођени оптужбе да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је из суда.

Половини је такође изречена новчана казна од 200.000 динара, а Кнежевићу од 100.000 динара које су дужни да плате у року од три месеца од дана правноснажности пресуде.

"Окривљени су упозирени да уколико не плате новчану казну у остављеном року, суд ће новчану казну заменити казном затвора, тако што ће за сваких започетих 1.000 динара новчане казне одредити један дан казне затвора, с тим да казна затвора не може бити дужа од шест месеци", наводи се у саопштењу.

Половина и Кнежевић су обавезани да плате трошкове кривичног поступка.

На ову пресуду осуђени, њихови браниоци, али и тужилаштво могу изјавити жалбу Апелационом суду у Београду.

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести