Заплењено злато у вредности од милион и по динара

Цариници су у сарадњи са полицијом, на прелазима Прешево и Аеродром Константин Велики спречили два покушаја путника да преко границе без пријављивања пренесу дукате и златан накит, укупне вредности око милион и по динара.
1
Фото: Управа царина

Први прекршај откривен је на излазној страни прелаза Прешево, када је за детаљан преглед издвојен аутомобил arteon немачке регистрације, којим су из правца Македоније ка Немачкој путовала двојица мушкараца.

Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је у прегради за документа испред сувозачког седишта пронашао кутију са укупно 22 златника, тзв. турских лира чија је вредност процењена на нешто више од милион динара.

Сличан случај забележен је истог дана и на прелазу Аеродром Константин Велики, где је у ручном пртљагу једне путнице откривен непријављени златни накит.
Поменута путница је заустављена у зеленом контролном пролазу након што је допутовала летом из Базела.

Иако је у разговору са цариником додатно потврдила да нема ништа за пријављивање, у њеној ручној торби пронађена је масивна златна огрлица, наруквице, прстење и минђуше, чија је вредност процењена на око 400.000 динара.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести