Због непоштовања мера затворена два објекта у Београду

БЕОГРАД: Санитарна инспекција је у току ноћи контролисала 12 објеката у Београду, а два су затворена због непоштовања епидемиолошких мера, рекао је вечерас доктор Горан Стаменковић, помоћник министра здравља за инспекцијске послове, најављујући доследно спровођење појачаног надзора.
korona zaraza pix
Фото: Pixabay.com

Стаменковић је рекао да је тих 12 надзора само део од 168 надзора у Београду у току недељу дана.

"Чак 30 прекршајних пријава је поднето за објекте саобраћаја, где су кажњавани не само возачи него и грађани, али и угоститељски објекти. Велики број корисника је у тим објектима, што погодује ширењу ове опаке заразне болести", казао је Стаменковић за РТС.

За сада је, додаје, преко 320 пријава поднето преко Вајбера.

Углавном се, наводи, односе на непоштовање мера у угоститељским објектима, на дистанцу, на неношење маске, понегде и на дезинфекциона средства која се не користе на прави начин.

"Министарство здравља ће спровести нулту толеранцију према свим прекршиоцима и ригорозно кажњавати оне који не поштују мере. Налазимо се у критичној ситуацији", навео је Стаменковић.

Највише су, каже, прекршајне пријаве поднете према правним лицима и предузетницима.

"Ноћашње затварање два објекта поред Ушћа у Београду само је почетак најригорознијих мера санитарне инспекције. Наредних дана биће и физичко печаћење објеката. Морамо да радимо оно што закон тражи од нас, у сарадњи са другим инспекцијским службама у Србији", закључио је Стаменковић.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести