ЗБОГ УБИСТВА СТРИЦА Иза решетака остаје до 14. августа

Двадесетједногодишњем С. И. из Српског Милетића, код Оџака, који се терети да је оштрим предметом усмртио свог стрица, решењем Апелационог суда у Новом Саду, продужен је притвор који може трајати најдуже до 14. августа, због кривичног дела тешко убиство, сазнаје „Дневник”.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Како за наш лист појашњава портпарол сомборског Вишег суда Манела Оперта Подунавац, притвор је С. И. продужен због постојања основане сумње да је извршио кривично дело за које је запрећена казна затвора преко 10 година.

- Имајући у виду да је начин извршења дела за које је окривљени основано сумњив, да је предметно кривично дело извршио према стрицу са којим је живео у истој кући, довео до узнемирења јавности у Српском Милетићу, које је мало место и становници се међусобно познају и о ком догађају су извештавала бројна средства јавног информисања, те да би појављивање окривљеног на слободи, сасвим извесно, могло проузроковати негативну реакцију већ узнемирене јавности, које је и даље таквог интезитета да може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка - прецизира Оперта Подунавац.

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су С. И. 4. фебруара, због сумње да је на свиреп или подмукао начин убио свог стрица, чији је нестанак пријављен 3. фебрара, а тело пронађено тек 11 дана касније.

Он се сумњичи да је у јануару ове године, у Српском Милетићу, код Оџака, оштрим предметом у кући усмртио свог стрица Бранка Илића (63), а потом његово тело сакрио у шахт.

После језивог открића, шокирани житељи Српског Милетића су испричали да не памте да се икада догодио тако свиреп злочин.

Према речима мештана, тело несрећног Бранка је пронађено у шахту, на међи између комшијске куће и куће у којој је становао са братанцем, који га је усмртио секиром, а потом његово тело умотао и убацио у шахту.

- Не могу да поверујем да је дигао руку на Бранка, који га је прихватио као своје дете након што су му родитељи умрли. Дао му је да станује на спрату куће, а он је живео у приземљу - рекао је саговорник „Дневника” након што је злочин откривен.

Према речима житеља Српског Милетића, мирног и питомог војвођанског села, застрашујућа је чињеница да је након што је пријављен нестанак несрећног човека, С. И. активно учествовао у потрази.

- Говорио је да је изашао да прошета и да га од тада није видео - испричали су мештани који, како кажу, нису били изненађени када је С. И. ухапшен јер је био склон алкохолу и дрогама, а био је у селу познат и по крађама.

За разлику од њега, мештани за Бранка имају само речи хвале.

- Помагао је свима у селу. Ништа му није било тешко иако је био болешљив - испричао је за наш лист један од познаника убијеног.

Бранко Илић је био незапослен и сиромашан, те његови суграђани користољубље одбацују као мотив овог стравичног убиства. Претпостављају да се злочин догодио у свађи, а не искључују ни могућност да је у том тренутку осумњичени братанац био пијан или дрогиран, а можда и једно и друго.

Д. Николић

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести