Ђорђевић: Девојчици пружити сву помоћ и обезбедити старатеља

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је данас са надлежнима у Центру за социјални рад у Зрењанину, који је преузео бригу о девојчици која је била присутна кад се у њеној породици догодила трагедија и истакао да је неопходно да се она у што краћем року збрине на најадекватнији начин.
djordjevic
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Наиме, сумња се да је јуче у Зрењанину С.М. усмртила свог супруга у присуству петогодишње ћерке.

Ђорђевић је данас током разговора са надлежнима рекао да је одмах након сазнања о овом догађају наложио Центру за социјални рад да одреде психолога који ће третманима покушати да ублажи последице које трагедија може оставити на девојчицу.

„Тренутно је најбитније да се овом детету пружи сва адекватна пажња и да му се што пре обезбеде старатељи који ће о њему бринути. Веома је важно да свако дете заштитимо од свега што може да угрози безбрижно детињство, што је обавеза државе. Дете је приоритет и морамо да се постарамо сви заједно да добије неопходну помоћ и подршку", истакао је Ђорђевић.

Према речима министра, у наредном периоду детету ће се одредити старатељ, а Центар за социјални рад ће пружати психолошку подршку.

Након посете Центру за социјални рад, Ђорђевић је посетио девојчицу која се тренутно налази код рођака са којима је разговарао о њеном тренутном стању.

Посебан апел министар је упутио медијима да не објављују информације, посебно оне које нису утемељене на чињеницама, а које би у неком будућем периоду могле на дете оставити још веће последице, наводи се у саопштењу Министарства.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести