Ђорђевић уручио помоћ и заштитне комбинезоне социјалним установама

БЕОГРАД: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић наставио је данас обилазак установа социјалне заштите за смештај корисника на територији Србије, како би им лично уручио пакете помоћи и заштитне комбинезоне у циљу боље заштите од вируса Ковид-19.
1
Фото: Tanjug

Ђорђевић је посетио Дом за смештај старих лица у Сурдулици, Дом за одрасла и инвалидна лица у Дољевцу и геронтолошке центре у Лесковцу и Јагодини и разговарао са директорима и запосленима о спроведеним мерама за време, али и након ванредног стања, саопштило је ресорно министарство.

„Са свим установама, које су у надлежности Министарства, био сам у свакодневном контакту током ванредног стања. Комуницирали смо преко Вибера и свих других видова комуникације, али сада, када је ванредно стање прошло, желео сам и лично да разговарам са свима њима и уручим им заштитну опрему која ће им бити неопходна у даљем периоду. Епидемија корона вируса и даље је присутна у нашој земљи, морамо бити опрезни и то имати на уму. За наше најстарије грађане све мере које су биле прописане у току ванредног стања и даље су на снази, али верујем да ће убрзо доћи време када ћемо моћи мало и да их ублажимо“, рекао је министар Ðорђевић.

Он је подсетио и да ће од сутра бити могућ пријем нових корисника у установама социјалне заштите, који ће се извршити у сарадњи са епидемиолозима и у складу са прописаном инструкцијом, како би се омогућила потпуна заштита садашњих и нових корисника.

Према његовим речима, Влада Србије донеће Одлуку да медицински радници и неговатељице у установама социјалне заштите, који су радно ангажовани на привремено повременим пословима и на одређено време, а у току епидемије су се показали као веома одговорни и вредни и добровољно се пријавили да буду у изолацији са корисницима у установи, буду запослени на неодређено.

„Све установе, које су у нашој надлежности, могу и даље у сваком тренутку да се обрате Министарству, затраже помоћ, савет и све што им је потребно у одређеној ситуацији, јер сви имамо заједнички циљ, а то је заштита живота наших грађана и спречавање даљег ширења вируса корона“, истакао је Ђорђевић.

Он је захвалио свим здравственим радницима, а посебно неговатељицама и осталим запосленима у установама социјалне заштите, који су били са својим корисницима и бринули о њима у току епидемије.

EUR/RSD 117.5800
Најновије вести