ЕР СРБИЈА ДОБРО ЗАПОЧЕЛА ГОДИНУ: Превезен милионити путник у 2024.

Српска национална авио-компанија Ер Србија саопштила је да је данас превезла милионитог путника у 2024. години.
avion, er srbija, aerodrom nikola tesla, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 БЕОГРАД: Добар резултат је забележен  две седмице раније у односу на прошлу годину, када је милион превезених путника забележен 8. маја.

"Претходна година била је веома успешна за нас, а до сада остварени резултати показују да је и 2024. година кренула добро. Милион превезених путника за нешто мање од четири месеца представља изузетан резултат на који можемо бити поносни", изјавио је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

Марек је рекао да компанија наставља с посвећеним радом на унапређењу услуга.

"Милион пута хвала свим путницима који су нам указали поверење. Њихово задовољство је наш најважнији приоритет и у складу са тим наставићемо са посвећеним радом на унапређењу услуга“, изјавио је генерални директор Ер Србије.

 Ер Србија ће током летње сезоне у редовном и чартер саобраћају летети до више од 90 дестинација широм Европе, Азије, Африке и Северне Америке.

Поред матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду, српска национална авио-компанија лети и са нишког аеродрома „Константин Велики“ и међународног аеродрома „Морава“ код Краљева.

 Српска национална авио-компанија је у 2023. години, у редовном и чартер саобраћају, превезла укупно 4,19 милиона путника, што је трећи најбољи резултат у историји дугој скоро 97 година.

Са три међународна аеродрома у Србији – београдског, као и нишког и краљевачког, Ер Србија је реализовала више од 45.000 летова, односно 44 одсто више у поређењу са 2022. годином, подсећа авио-компанија.

Танјуг

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести