НИСУ ЛИ НЕОДОЉИВИ? Ове бебе су будуће зверчице, али сада изгледају као умиљате куце СТИГЛЕ ПРИНОВЕ У ЗОО-ВРТ НА ПАЛИЋУ

Два арктичка бела вука рођена су у мају у зоолошком врту на Палићу.
d
Фото: ЗОО врт Палић

Прве недеље живота проводили су углавном у објекту, али откако су први пут изашли напоље, све више времена проводе у спољашњем делу, пише subotica.com.

- Мајка их је током првих неколико недеља љубоморно чувала, чак није пуштала ни мужјака да приђе, вероватно из страха да не повреди бебе. Крајем маја први пут су изашли у спољну волијеру, а пошто су у питању два мужјака они су стално заједно, играју се заједно, мајка их храни заједно, влада права породична атмосфера међу њима - објашњава Соња Мандић, директор Зоолошког врта.

Будући да температуре још увек нису изузетно високе, време им засад није проблем, а посетиоци их могу видет током читавог дана, током радног времена зоо-врта, од 9 до 19 часова.

- Посетиоци их могу видети током читавог дана, с обзиром на то да откад су изашли, и како је топлије време, све мање се враћају у објекат. Волијера је у хладовини, окружена дрвећем и шумом, тако да им врућине још увек не представљају проблем, а када буде наступила летња жега, планирамо да им поставимо микропрскалице за расхлађивање - објашњава сагворница.

Фото: ЗОО врт Палић

Родитељски пар вукова, Алба и Арис, млади су пар, коме је ово прво легло.

- Овај пар вукова стигао нам је из београдског зоо-врта пре око 2 године. Ово је њихово прво легло. Због ограниченог простора, не планирамо да их даље размножавамо, а младунци ће остати са родтиељима док не достигну полну зрелост, након чега ће бити одлучено да ли ће можда негде бити пребачени - закључује саговорница.

(Telegraf.rs)

EUR/RSD 117.0764
Најновије вести