Опао број заражених у Србији, још 122 случаја, преминуло двоје

БЕОГРАД: У Србији су у последња 24 сата потврђена 122 нова случаја корона вируса, што је значајан пад у броју заражених у односу на протеклих пет дана, када је тај број премашивао 200 случајева на дневном нивоу.
Korona virus u Srbiji foto: Dnevnik.rs
Фото: Корона вирус у Србији фото: Дневник.рс

Тестирано је 5.746 особа, а преминуле су још две особе.Проценат смртности је 2,14 одсто.

Према најновијим подацима Министарства здравља и Института "Батут", објављеним на сајту цовид19.рс, хоспитализовано је 408 оболелих, а на респираторима у болницама широм Србије налазе се 24 пацијента.

У Србији је до сада од корона вируса укупно оболело 36.282 особа, преминуло је 778, а тестирано 1.241.864 људи.

Установе: Заражено осам корисника и 11 запослених

БЕОГРАД: Закључно са данашњим даном, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство корона вируса код осам корисника и 11 запослених, саопштило је Министарство рада.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 1.080, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 428.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести