ПКС позвала фирме погођене поплавама да пријаве штете 

БЕОГРАД: Привредна комора Србије позвала је данас компаније погођене поплавама на подручју Града Краљева и општине Лучани да се обрате најближој регионалној привредној комори и пријаве проблем, како би се што ефикасније нашло решење за бржу санацију штете и поновно покретање производног процеса. 
poplave
Фото: Tanjug (S. Petrović, ilustracija)

Према подацима Привредне коморе Србије - РПК Краљево, поплаве су угрозиле више од 30 предузећа и предузетничких радњи, међу којима су и највећа приватна предузећа смештена у индустријској зони Шеовац, наводи се у саопштењу ПКС. 

Услед продора воде у производне хале и магацински простор, дошло је до прекида производог процеса. На санацији и отклањању штете у поплавом девастираним подручјима ангажовани су радници поплављених предузећа, Штаб за ванредне ситуације и Војска Републике Србије.

Повлачењем воде, наредних дана, моћи ће да се сагледају размере причињене штете.

Према подацима Републичког завода за статистику, Моравички и Рашки округ учествују са 4,8 одсто у бруто додатој вредности (БДВ) остваренОЈ у Србији у 2017. години, а остварени извоз био је 486 милиона евра.

Привредна комора Србије, након прикуплања прелиминарних података о обиму материјалне штете привредних субјеката овог региона, обратиће се Влади Србије са предлозима мера за санирање последица привреди региона.

Адреса за помоћ у Краљеву је Кризни штаб у просторијама Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа. Контакт телефони за помоћ и информације привредним субјектима су: 036 / 334 655, 331 711, 334 175 ; Е-маил: mirjana.tomovic@pks.rs и zvonko.tufegdzic@pks.rs, наводи се у саопштењу.

Marko
06.06.2019 • 16:18
U Kraljevu industrijska zona pravljena na močvari zvanoj Šeovavac. Stotine miliona dinara u zadnjih 20 godina uloženo u zaštitu od vode. Jedna odluka veoma neracionalna i na ivici gluposti. Drugi,, privrednik,, naslonio preduzeće uz lokalni potok a motiv je jer mu je to očevi a. Dokle pomagati promašene privrednik.. Dokle
EUR/RSD 117.5929
Најновије вести