ПОКРАЈИНСКОЈ СЕКРЕТАРКИ ЗА ФИНАНСИЈЕ СМИЉКИ ЈОВАНОВИЋ данас уручено ПРИЗНАЊЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ“ за допринос развоју просперитета АП Војводине

На свечаности одржаној у просторијама Галерије Матице српске, традиционалним признањем „Капетан Миша Анастасијевић", које се додељује у оквиру пројекта „Пут ка врху“, награђени су најуспешнији појединци и институције из различитих области привредног и друштвеног живота.
a
Фото: Покрајинска влада

Захваљујући се у име овогодишњих добитника, секретарка Јовановић је истакла да је значај овог признања управо у томе што препознаје посвећеност и истрајност и тако промовише вредности које се стичу, како је навела, „путем којим се ређе иде“.

Она је подсетила на то да се последњих седам година бави јавним послом, као члан Покрајинске владе, на чијем је челу председник Игор Мировић, који је, бирајући је за секретара, на неки начин био први који је указао на њен дотадашњи рад и допринос.

„Мисија пројекта ′Пут ка врху′, осим доделе овог признања, истовремено је и афирмација вредности заснованих на речима Михајла Пупина – да ништa чoвeкa нe чини тoликo срeћним кao њeгoвo пoштeнo увeрeњe дa je учиниo свe штo je мoгao, улaжући у свoj рaд свoje нajбoљe спoсoбнoсти“, изјавила је Смиљка Јовановић.

Фото: Покрајинска влада

Према њеним речима, вредности које се препознају и промовишу овим признањем, у савременом  свету, који се све више окреће хедонизму и недостатку солидарности, треба и више да добију на значају.

„Без обзира на то што сам већ близу завршетку професионалне каријере, ово признање чини ме веома поносном. Мени значи много, а надам се да ће вредности које осветљава бити и знак на путу мојој деци и нашим будућим поколењима. Допринети томе да се унапреди и духовно и материјално стање друштва, према способностима које су човеку дате, никада није узалудан посао, чак и ако остане непримећен“, казала је секретарка Јовановић.

Смиљка Јовановић је завршила Економски факултет у Суботици и специјалистичке студије на Правном факултету у Београду, на Катедри за јавне финансије. Радила је у секторима банкарства, осигурања и контроле пореза, и има више сертификата из области рачуноводства и ревизије. Била је запослена у Агенцији за осигурање и финансирање извоза, на пословима контроле усклађености пословања и спречавања прања новца, након чега је дошла на место покрајинске секретарке за финансије као прва жена на тој позицији.

Пројекат „Пут ка врху“, у оквиру којег се додељује признање „Капетан Миша Анастасијевић", заједнички реализују Привредна комора Војводине, Универзитет у Новом Саду, Радио-телевизија Војводине и „Медија инвент“.

Фото: Покрајинска влада

Признање су, између осталих, добили и председница Скупштине Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, декан Саобраћајног факултета у Београду Небојша Бојовић, декан Факултета за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду Марко Царић, председница УО Института за ратарство и повртарство Драгана С. Латковић, председница Задружног савеза Војводине Јелена Несторов Бизоњ, председник Општине Темерин Младен Зец, директор Опште болнице у Панчеву Слободан Овука, директор ЈКП „Новосадска топлана“ Ненад Барац и други.

Дневник

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести