ПРЕВЕНЦИЈА ДИЈАБЕТЕСА Мерили тежину, висину, притисак и шећер у крви

У Институту за јавно здравље Војводине грађани су јуче могли да бесплатно провере телесну масу, висину, утврде стање ухрањености, те измере крвни притисак и ниво шећера у крви.
Doktori Instituta za javno zdravlje Vojvodine pregledali pacijente foto: V. Bijelić
Фото: Доктори Института за јавно здравље Војводине прегледали пацијенте фото: В. Бијелић

– Ове акције су јако добре и грађани се увек одазову у великом броју, а пошто је превенција јако важна из тог разлога и обележавамо светске дане против разних болести и поздрављамо сваку кампању – нагласила је др Драгана Балаћ из Института за јавно здравље Војводине. – Пошто радим с пацијентима, могу да кажем да је самосвест младих људи изузетно висока. Некада дођу код нас, иако су им лабораторјски резултати савршени, не би ли се посаветовали око тога како би правилно требало да се хране, што је веома добро.

Новосађанин Дарко Деспотовић јуче је, након што је ћерку довео на лабораторијску анализу, искористио прилику да провери своје здравље.

– Никада до сада нисам мерио шећер, а срећом, лекари су ми рекли да је све у реду – нагласио је Дарко и додао да верује да превенцијом можемо да спречимо појаву разних болести, па и дијабетеса.

В. Бијелић

 

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести