Рингијер преузима послове у источној Европи од Аксел Шпрингер

БЕОГРАД: Швајцарска компанија Рингијер АГ преузеће током ове године власнички удео немачког Аксел Шпрингера СЕ у Србији, Мађарској, Естонији, Литванији и Летонији, док ће у Словачкој немачка компанија да задржи мањинско учешће у власништву заједничких компанија, потврђено је данас Тањугу у Рингијеру.
novine
Фото: Tanjug/Freeimages

У саопштењу Рингијера се објашњава да је разлог то што та компанија шири своје пословне активности у Источној Европи, повећава број дигиталних медија и тржишно учешће.

"Аксел Шпрингер у оквиру стратегије свог раста на великим тржиштима се фокусира на дигитално пословање у медијима у Немачкој, САД-у и Пољској, те ће сходно томе компаније Рингијер и Аксел Шпрингер у Пољској непромењено наставити успешни заједнички подухват", наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће захваљујући преузимању власничког удела у Србији, Мађарској, Естонији, Летонији и Литванији, Рингијер појачати своје постојеће пословне активности у Румунији и Бугарској.

"Преузимање удела компаније Аксел Шпрингер је важна прекретница у развоју наше компаније. Ова трансакција је доказ наше опредељености за дугорично медијско инвестирање у Источној Европи. Поред тога, Србија, Словачка и Мађарска пружају добру основу за проширење наше стратегије дигиталних спортских медија", изјавио је генерални директор Рингијера АГ Марк Валдер.

У саопштењу се наводи да две компаније неће обелоданити купопродајну цену трансакције.

Рингијер и Аксел Шпрингер у Србији су власници штампаног и дигиталног изданај Блица, те часописа НИН, Жена, Пулс и других издања.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести