СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину добијају БИБЛИОТЕКЕ

До октобра и почетка нове академске године, у читаоницама у студентским домовима у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину биће отворене домске библиотеке.
a
Фото: Pixabay

Одлука о отварању библиотека донета је поводом Светског дана књиге на састанку Зорана Мартиновића, директора Студентског центра „Нови Сад“, са управницима студентских домова.

Током летњег распуста биће набављене полице за књиге, а одабир дела која ће се наћи у домским библиотекама извршиће стручна комисија, коју ће сачињавати угледни писци и универзитетски професори.

- Библиотеке ће се налазити у просторијама већ постојећих читаоница, које су већ опремљене за читање и учење и које су све реновиране и модернизоване у последњих неколико година. Сматрали смо да ће формирање библиотека са квалитетним књижним фондом, који ће препоручити еминентна књижевна имена на нивоу Новог Сада и Србије, допринети квалитету студентског живота и унапређењу њиховог академског усавршавања. Уверен сам да ће библиотеке постати омиљено место за више од 3.000 студeната који бораве у 10 студентских домова у Новом Саду, Сомбору и Зрењанину – рекао је директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић.

Фото: Студентски центар Нови Сад

На састанку је истакнуто да ће комисија за одабир књижног фонда за библиотеке у студентским домовима бити оформљена до краја јуна, како би током лета могла да се изврши набавка књига да би библиотеке биле спремне за отварање у октобру, на почетку нове академске године.

Светски дан књиге и ауторских права – који се широм света обележава 23. априла – прогласио је УНЕСКО 1995. године и обележавају га милиони људи у преко 100 земаља.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести