Телеком опремио 60 информатичких кабинета за три године

БЕОГРАД: Телеком Србија током претходне три године опремио је 60 информатичких кабинета у основним школама у Србији, а захваљујући пројекту "Стварамо знање" основна школа "Сава Мунћан" из Крушчице данас је добила нове рачунаре, паметне табле и потребну опрему за информатички кабинет.
racunari, pixabay
Фото: pixabay.com

Пројекат "Стварамо знање" компанија Телеком Србија већ трећу годину спроводи у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

Директорка Сектора за односе с јавношћу Телекома Србија Марија Бошковић свечано је уручила вредну донацију директору и ученицима ове мале, али вишеструко награђиване школе коју похађа и велики број деце чешке националности.

Марија Бошковић је подсетила да Телеком Србија сваке године опреми по 20 информатичких кабинета у 20 основних школа широм Србије, тако да је током протекле три године модерну рачунарску опрему добило 60 основних школа.

Она је нагласила да се пројекат "Стварамо знање" реализује у оквиру програма "Покрећемо покретаче", којим компанија подстиче појединце и институције да у свом окружењу покрећу позитивне промене.

"Пројекат опремања информатичких кабинета у основним школама покренули смо поводом 20 година постојања наше компаније са циљем да ученицима и наставницима обезбедимо савремене услове за рад и како би допринели подизању дигиталне писмености ђака на још виши ниво", навела је она.

Каже да о одабиру школа које је предложило Министарство просвете, одлучују грађани онлине гласањем, родитељи, наставници, бивши ученици, комшије, који могу да допринесу да и мале школе буду поносни добитници информатичког кабинета.

"Драго нам је што смо успели да реализујемо пројекат који подстиче заједницу да се удружи у постизању заједничког циља, а који основцима отвара могућност да лакше и боље уче уз помоћ наставника који могу да им укажу на предности, али и замке које дигиталне технологије са собом носе", рекла је Бошковић.

Свечаности је у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја присуствовала начелница школске управе Зрењанин Снежана Олушки Влачић која је истакла значај пројекта "Стварамо знање" и залагања друштвено одговорних компанија као што је Телеком Србија у стварању бољих услова за развој и образовање младих.

Школа "Сава Мунћан" једна је од 20 школа које су ове године грађани одабрали путем интернет гласања на Фацебоок страници мтсТвојсвет.Директор школе захвалио је компанији Телеком Србија на донацији и Школској управи Зрењанин што су омогућили да и ова образовна установа учествује у пројекту.

"Ова награда нам је дошла у правом тренутку, јер нам је опрема у информатичком кабинету застарела и неодговарајућа. Наставници информатике и нашој деци много ће значити ова донација, јер ће много лакше савладавати градиво“", изјавио је директор школе Никола Мирчов.

Поред основне школе "Сава Мунћан", средства за опремање информатичких кабинета ове године додељена су и школама ОШ „Ђура Јакшић“, Чуруг, ОШ „Дожа Ђерђ“, Гунарош, ОШ „Бранко Ћопић“, Лукићево, ОШ „Милан Муњас“, Уб, ОШ „Јован Поповић“, Сусек, ОШ „Мајур“, Мајур, ОШ „Свети Сава“, Попучке, ОШ „Петар Враголић“, Љубовија, ОШ „14. октобар“, Барич, ОШ „9. мај“, Саставци, ОШ „Свети Сава“, Топоница, ОШ „Карађорђе“, Рача, ОШ „Бранко Радичевић“, Седларе, ОШ „Сретен Лазаревић“, Прилике, ОШ „Вук Караџић“, Доњи Милановац, ОШ „Доситеј Обрадовић“, Вражогрнац, ОШ „Бранко Радичевић“, Трговиште, ОШ „Стана Бачанин“, Лепосавић и ОШ „Вук Караџић“, Житни Поток.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести