У домовима оболело 549 корисника и 117 запослених

БЕОГРАД: У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих у Србији, закључно са данашњим даном потврђено је присуство вируса КОВИД - 19 код 549 корисника и 117 запослених
Vanredno stanje, korona virus u Srbiji  Foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Ванредно стање, корона вирус у Србији Фото: Дневник.рс/илустрација

Ово је данас саопштило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.У саопштењу се наводи да је присуство вируса КОВИД -19 потврђено 34 установе.

Додаје се да укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 148, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите 70.

Напомиње се да су корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

У саопштењу се наводи да корисник из дома за смештај одраслих и старијих ''Национални дом'' у Владимировцима који се налази у болници по мишљењу епидемиолога није имао знаке ковид инфекције приликом пријема у Општу болницу Вршац, већ је на тестирању које је извршено у болници установљено да је резултат на присуство ви.руса позитиван.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести