Војска Србије у сваком тренутку заштитиће и сачувати Србију

Вучић се састао данас са министром одбране Небојшом Стефановићем, начелником Генералштаба Миланом Мојсиловићем и представницима војног врха и са њима сагледаои и анализирао способоности ВС, саопштило је данас Министарство одбране.
vojska srbije
Фото: Tanjug (Ministarstvo odbrane)

"Много ствари још морамо да урадимо, имајући у виду чињеницу да се у окружењу сви драматично наоружавају. Наша је обавеза да увек и у сваком тренутку имамо довољну снагу, довољну силу да нашу земљу заштитимо и сачувамо и то ће ВС бити у стању у сваком тренутку да учини", рекао је председник Вучић након састанка у Генералштабу на којем је било речи о томе шта је то што је неопходно како би се унапредили борбена готовост и оперативне способности војске.

Председник је нагаласио да је неопходно да се уради још много, посебно за такозване услове ноћне борбе, на набавци додатних оптоелектронских средстава, нових, савремених оруђа и оружја за противваздушну одбрану, Ратно ваздухопловство, али и за даље јачање пешадијских јединица.

На састанку је, како је нагалсио, било речи и о интензивирању сарадње са фабрикама домаће наменске индустрије.

"Посебно смо разговарали о додатном ангажману фабрика наше наменске индустрије, са којима ће Министарство одбране обавити додатне и посебне разговоре. Не бежимо од тога да уложимо значајне суме новца у наредном периоду, али та испорука мора да буде другачија, одговорнија", рекао је председник.

Председник Вучић оценио је да се налазимо у веома сложеном окружењу и сложеној политичкој ситуацији и да је управо зато ВС неопходна као гарант очувања мира и стабилности и одвраћања од напада на нашу земљу.

"Верујем да ће људи бити задовољни огромним улагањима у нашу војску која нисмо имали од 70-их и 80-их година прошлог века и ми се тиме поносимо. Наставићемо са тим не угрожавајући никога, а увек желећи само да сачувамо мир и размишљамо о економском развоју", рекао је председник.

Према његовим речима, тај економски развој омогућава и бољи статус војника.

Верујем да ћемо тај статус поправити и пре краја године додатним повећањима примања, али и додатним набавкама војне опреме и наоружања, већом снагом и већом чврстином ВС.

Председник је рекао да је захвалан свим генералима који су учествовали у дискусији, дијалогу и приказу и верујем да у наредном периоду људи могу да виде и могу да се радују само још већој снази наше војске.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести