Завршен протест удружења ивент индустрије

БЕОГРАД: Заједнички протест удружења ивент индустрије коју чине фирме чија је основна делатност организација прослава завршен је око 18.15 испред Владе Србије.
w
Фото: Tanjug TANJA VALIC/ bg

Захтеви представника ивент индустрије су директна финансијска помоћ за најугроженије делатности за период од када им је, како кажу, забрањен рад, док не почну да раде пуним капацитетом, да кризни штаб и влада хитно усвоје мере које је прописао градски завод за јавно здравље Београд, а којима је прописано под којим условима ивент индустрија може да почне да ради, као и тачан датум почетка рада.

На протесту су учествовали и представници удружења музичара, ноћних клубова и барова, удружења салона венчаница, фотографи, сниматељи...

Представник Асоцијације угоститеља Дарио Прпић позвао је државу да буде одговорна према пореским обвезницима и да финансијски помогне угоститељству као једној од најугроженијих грана у пандемији корона вируса.

"Тражимо хитан састанак на коме ћемо представити план помоћи. Надам се да не мисле да ће нас евентуалним отварањем умирити и решити наше проблеме", рекао је Припић на протесту и додао да они након отварања угоститељских објеката траже финансијску помоћ за последњих 13 месеци и јасне олакшице за будући период.

Прпић је додао да угоститељи траже да се нове мере које се тичу рада тих објекаста не доносе без њихових савета.

Следећи протест заказан је за идући понедељак у 16.30 часова испред Владе Србије уколико се не испуне њихови захтеви.

Саобраћај у Немањиној и Улици Кнеза Милоша је поново успостављен након протеста.

Скуп је назван "Протест за опстанак", а међу окупљенима је био и председник Доста је било Саша Радуловић.

MIRKO
12.04.2021 • 22:39
Da li je ovo pretnja :" AKO SE NE ISPUNE USLOVI...." Dogovor je uvek dogovor.
EUR/RSD 117.5833
Најновије вести