Звезда дарује сезонске медицинским радницима Ковид болница

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда одлучио је да све медицинске раднике из Ковид болница у Србији награди бесплатним сезонским улазницама за наредну такмичарску годину.
aleksa vukanovic, fk crvena zvezda
Фото: Алекса Вукановић, фото: ФК Црвена звезда
Како се наводи у саопштењу црвено-белих, то је само мали знак пажње за све што су учинили за државу и српски народ за време пандемије корона вируса.
 
"Капа доле, наклон до пода и неизмерна захвалност за све медицинаре у Србији, јер су они хероји данашњице. Њихова стручност, пожртвовање у току пандемије корона вируса тешко да могу речима да се опишу а посебно да се награде. Нису марили за себе, радећи до последњег атома снаге, на стотине их се и само заразило, неки су и живот дали", истичу из Звезде.
 
"Свака Ковид болница добиће допис са тачном процедуром за пријављивање запослених који желе бесплатну сезонску пропусницу", наводе из српског шампиона.
 
Црвена звезда ће накнадно обавестити све заинтересоване медицинске раднике када ће почети издавање сезонских улазница, а Сервис за чланство ће одвојити и посебан телефонски број преко кога ће медицински радници моћи да се информишу о процедури издавања сезонске улазнице.
 
"Према Статуту клуба, сезонска карта може бити издата само члановима клуба. Здравствени радници који се већ налазе у бази чланства имаће предност у овој акцији. Звезда има одличну сарадњу са Министарством здравља и медицинским установама. Прошле године смо донирали 100.000 евра Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој. Заједно са нашим ексклузивним бетинг партнером, компанијом „Моцарт“, донирали смо најмодернији ултразвучни апарат Дечјој клиници за хирургију и ортопедију у Нишу, а у ово време пандемије дониран је новац за куповину респиратора, док је Инфективној клиници пре неколико дана донирано 4.000 тестова за корона вирус".
 
Такође, из Звезде подсећају да је клуб у оквиру прославе 75. рођендана и после прекида шампионата наставио продају улазница за први наредни меч који ће се одиграти уз присуство публике, а чији ће приход ићи у хуманитарне сврхе Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој и Манастиру Церенска река на Косову и Метохији.
 
"Аплауз Србије свако вече у 20 часова симболичан је знак пажње за наше хероје. Звезда сем аплауза и бесконачне подршке и на овај начин жели да се захвали српским медицинарима за све оно што пружају свакодневно лечећи становништво и спашавајући животе", закључује се у саопштењу.
EUR/RSD 117.5720
Најновије вести