Почело трговање акцијама ЦТП-а на берзи у Амстердаму

УТРЕХТ/БЕОГРАД: На берзи Еуронекст Амстердам почело је јутрос трговање акцијама компаније ЦТП, која је недавно најавила градњу највећег логистичког центра у Србији у близини Београда.
berza akcije
Фото: pixabay.com

Како је саопштено из ЦТП-а, цена акција компаније у понуди износила је 14 евра.

Укупан капитал у емитованим и у акцијама које су оптицају након понуде чини 397.017.000 акција, на бази чега тржишна капитализација компаније износи 5,6 милијарди евра, прецизира се у саопштењу компаније која се бави развојем логистичких некретнина.

Вредност понуде је 854,2 милиона евра, под претпоставком да не дође до реализације опције накнадне дистрибуције секундарно емитованих акција. Продато је 61.017.000 новоемитованих акција, што чини 15,4 посто укупног броја акција након издавања нових.

Из ЦТП-а истичу да је за акцијама у понуди владала велика тражња институционалних инвеститора на глобалном нивоу, иyмеђу осталог и оних који инвестирају на дужи рок, а који су привучени добрим изгледима будућег пословања.

 

Бојкот Х&М-а и Најкија у Кини због одбијања куповине памука

ПЕКИНГ, 25. марта (Танјуг) - Кина је данас критиковала малопродајне гиганте Најки и Х&М, након што су изразили забринутост поводом обесправљивања и принудног рада Ујгура у кинеској провинцији Синђанг.

Наиме, шведска малопродајна модна компанија "Х&М" је саопштила да ће престати да купује памук из покрајине Синђанг, на северозападу Кине, јер је "дубоко забринута" због тврдњи о њиховом присилном раду.

Компанија Најки је, такође, изразила забринутост поводом извештаја о присилном раду ујгурских муслимана, преноси Би-Би-Си.

Из тог разлога, многи Кинези су позвали на бојкот тих компанија, познате личности су раскинуле уговоре о рекламирању, а платформе за е-трговину су избациле производе Х&М-а из своје понуде.

Овакав развој ситуације је уследио након што је неколико западних земаља ове недеље увело санкције против неколицине кинеских званичника због кршења људских права - конкретно етничке групе Ујгура.

На удару санкција, које подразумевају забрану путовања и замрзавање имовине, налазе се високи званичници из провинције Синдијанг.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести