"Србијагас" купио "Бијељина-гас"

БИЈЕЉИНА:  Компанија "Србијагас" купила је 80 одсто удела у компанији "Бијељина-гас" основаној 2009. године ради гасификације града, изјавио је данас бијељински адвокат Милош Стевановић.
srbijagas
Фото: Logo

Стевановић, који је и саветник генералног директора компаније Душана Бајатовића и "Србијагаса" за инвестиције компаније у Републици Српској и БиХ, рекао је за Срну да се на овај начин потврђује снага веза Српске и Србије и кроз енергетски сектор.

"''Србијагас'' има намеру да заврши пројекат гасификације Бијељине врло брзо, а стратегија компаније је дугорочнија и обухвата ширење пословања у региону, тако да Република Српска има част и задовољство да дочека једног од највећих српских инвеститора који улазе преко Бијељине и сигуран сам да ће наставити своје ширење по целој Републици", рекао је Стевановић, преносе Независне.

Према његовим речима, до сада је власник "Бијељина-гаса" 80 одсто била друштвена компанија "Нови Сад-гас", а 20 одсто град Бијељина.

"Партнер из Новог Сада је последње три-четири године имао потешкоћа када је у питању финансирање пројекта, а био је дужан и ''Србијагасу'', тако да је фактички ''Србијагас'' за део дугова купио компанију ''Бијељина-гас'' ", рекао је Стевановић.

Он је додао да је у "Бијељина-гасу" већ постављена нова управа и формиран Управни одбор у којем град Бијељина има једног представника, а "Србијагас" четири и најавио да ће нови директор "Бијељина-гаса" Блаженка Мандић већ за неколико дана преузети пословање предузећа.

Стевановић истиче и да именовање Мандићеве, која је заменик генералног директора "Србијагаса", показује колика је озбиљност и преданост компаније да заврши пројекат у Бијељини и настави ширење у Републици Српској и БиХ.

Како каже гасовод од Шепка до Бијељине дуг је 24 километра и може врло брзо да буде пуштен у рад, и додаје да је мрежа гасовода од 320 километара у граду функционална.

Вредност пројекта гасификације у Бијељини је 30 милиона евра.

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести