Ускоро потписивање уговора између Србијагаса и Гаспромета 

БЕОГРАД: Уговора између Србијагаса и Гаспромета биће потписан у најкраћем могућем року, најављено је данас у Београд на састанку министара рударства и енергетике Србије и Републике Српске, Александра Антића и Петра Ђокића.
gasovod
Фото: Tanjug (J. Pap, ilustracija)

Тема разговора била је решавање имовинско-правних односа две гасне компаније - ЈП „Србијагас“ и “Гаспромет” Пале, како би две стране несметано наставиле са развијањем заједничких гасних пројеката.

У саопштењу је наведено да Српска и Србија имају добру сарадњу у области гаса, а сигурност у испоруци тог енергента изузетно је значајна за будући привредни развој. 

Када је реч о уређењу односа “Србијагаса” и “Гаспромета”, владе Српске и Србије дале су сагласност у вези са уређењем и решавањем имовинско-правних односа између два поменута предузећа.

На састанку, у оквиру наставка активности заједничког Енергетског комитета, усаглашена су отворена питања из Нацрта уговора између Србијагаса и Гаспромета који ће, након правно-техничке редакције, бити потписан у присуству двојице министара енергетике у Бања Луци, у најкраћем могућем року, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести