Љајић: Оставка Рамљака без последица за фирме у Србији

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић не очекује да ће оставка повереника хрватске владе за Агрокор Анте Рамљака имати било какве практичне последице на пословање фирми из састава тог концерна у нашој земљи.
rasim ljajic
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

"Ми смо у сталном контакту са пословодствима Меркатора С, Фрикома и Дијаманта, као највећих Агрокорових фирми у Србији. Све те компаније послују без икаквих проблема, па самим тим ни Рамљакова оставка неће изазвати никакве турбуленције", изјавио је Љајић за Тањуг.

Једина последица ове оставке, како је додао, може се односити на процес реструктурирања Агрокора у Хрватској, где је предложена нагодба са повериоцима требало да буде окончана у априлу, а сада ће вероватно бити пролонгирана за додатна три месеца.

"То свакако неће утицати на функционисање компанија у Србији. Наш интерес јесте да се процес реструктурирања Агрокора у Хрватској заврши што пре и да на крају буде успешан. Ми ћемо наставити да пратимо ситуацију, али у овом тренутку заиста нема разлога за било какву врсту бојазни, када је у питању пословање компанија у нашој земљи", поручио је Љајић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести