Мировић: Покрајина помаже средњим и малим домаћим компанијама

Постројење за пречишћавање отпадних вода Фабрике коже „Дафар“ у Зрењанину је свечано пустио у рад председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића и менаџмента овог предузећа.
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio kožaru „Dafar“ Foto: Dnevnik.rs
Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио кожару „Дафар“ Фото: Дневник.рс

„Ово је сјајна компанија, извозно оријентисана, која елементе од коже извози за најеминентније светске произвођаче. Ова инвестиција је помогнута од Покрајинске владе са износом од 36 милиона динара, чиме показујемо да помажемо, пре свега, средњим и малим домаћим компанијама, које учествују у извозу“,нагласио је Мировић, приликом пуштања постројења у погон, подсећајући да је извоз у Војводини за годину дана порастао за 20 посто.

Он је казао да је важно истаћи да се фабрика „Дафар“ развија на месту где је пре тога била такође кожара, али која је пропала у прошлим временима.

„Ова компанија је обновила и унапредила производњу, а запошљава више од 110 радника“, истакао је Мировић, најављујући да ће покрајина у Зрењанин инвестирати значајна средства, не само у области привреде, већ и инфраструктуре.

Фото: Постројење за пречишћавање отпадних вода Фабрике коже „Дафар“ у Зрењанину је свечано пустио у рад председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству градоначелника Зрењанина Чедомира Јањића и менаџмента овог предузећа.

Како је навео, од зрењанинске локалне самоуправе се очекује учешће на важним конкурсима. Међу најављеним инвестицијама Мировић је побројао реконструкцију Градског стадиона у Карађорђевом парку, али и припрему пројектне документације за градњу четири траке путева Зрењанин – Нови Сад и Зрењанин - Борча.

„Радићемо у пуном обиму и на реконструкцији стадиона у Зрењанину и надам се да ћемо и кроз друге заједничке активности показати кључ успеха политике окупљања око пројекта“, рекао је Мировић.

Фото: Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио кожару „Дафар“ Фото: Дневник.рс

Председник Управног одбора компаније „Дафар“ Зоран Галовић захвалио на подршци коју је компанија добила и од Покрајине и од осталих структура власти.„Проширењем капацитета ми се наслањамо на сточарску и кланичну производњу. Ово је одличан пример сарадње привреде и Покрајинске владе, јер се на овакав начин подстиче домаћа производња. Пуштањем у рад погона за пречишћавање отпадне воде створили смо могућности за проширење капацитета у наредним годинама, што је наш план, јер у 2020. години желимо да повећамо обим производње и извоза за 50 посто“, најавио је Галовић.

О изградњи пречистача похвално се изразио и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

„Ово је пример једне од ретких успешних приватизација у Зрењанину, а модел који примењују у пречишћавању отпадних вода је онај који ћемо и ми сигурно уврстити у разматрање када будемо радили градски пречистач отпадних вода“, најавио је Јањић.
 

Ж. Балабан

Биће решен проблем са постројењем за воду

Приликом посете Зрењанину председника Покрајинске владе Игора Мировића било је новинарских питања на тему пречистача за прераду пијаће воде и проблема око његовог пуштања у рад.„Очигледно је, на основу параметара које издаје овлашћена лабораторија, да постројење за прераду воде граду испоручује квалитену воду, и то је суштина. Формални део проблема тиче се услова који су прописани законом, по којима је могуће, или није могуће, испоручивати пијаћу воду грађанима одређене локалне самоуправе. Између та два проблема, суштинског квалитета и форме, ми ћемо у наредним недељама и месецима покушати да пронађемо решење“, најавио је Мировић.И градоначелник Чедомир Јањић нагласио је да локална самоуправа све чини да се проблем превазиђе.„Имамо различита тумачења законске регулативе, али ћемо ми проблем превазићи. Решићемо то веома брзо“, обећао је Јањић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести