CarGo: Ускоро рекација ЕУ на кршење конкуренције у Србији

БЕОГРАД:  Председник удружења грађана "CarGo“, Александар Вучић, изјавио је да се ускоро очекује реакција Европске комисије која ће проверити усклађеност Закона о превозу путника са ЕУ законодавством, због озбиљних кршења конкуренције у Србији, а посебно након блокаде Београда.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

Вучић каже да је "CarGo" о озбиљном кршењу конкуренције у Србији на тржишту транспорта известио и делегацију ЕУ у Београду, амбасадора Сема Фабриција, али и представнике у Бриселу задужене за Србију, попут Кетрин Вент, шефице одсека за Србију у Директорату ЕК за политику суседства и преговоре о проширењу.

Писмо је послато и европској комесарки за транспорт Виолети Булц, анаводи се у саопштењу тог удружења.

"Пошто министарка Зорана Михајловић није доставила информације које је Европска делегација тражила, ми ћемо лично доставити сву потребну документацију представницима Европске комисије. Они морају да знају истину. Исто као што грађани морају да знају да је угрожен европски пут Србије због очигледног кршења Устава и Споразума о стабилизацији и придруживању“, каже Вучић.

Док се чека реакција представника ЕУ, Вучић је нагласио да поред закона и правне документације, "CarGo" припрема снимке и доказе за нападе и одузимања њихових возила.

"Видеће се како уцена такси картела заснована на сили и захтеви утемељени на неуставном закону воде до тога да ће рачун на крају морати да плате грађани. Ми не желимо да тога дође и зато ћемо, охрабрени подршком из Европе, наставити борбу за поштовање европских вредности и закона. Верујемо у Европску унију и њихову помоћ у успостављању владавине права и у овој области“, навео је Вучић.

Он се, у име 750 хиљада чланова удружења "CarGo", захвалио представницима ЕУ што су будно пратили ситуацију и њен садашњи развој.

"Немамо ништа против белих аутомобила за таксисте, али имамо против ''белих медведа'' који су заштићени, док су право и правда угрожени. Конкуренција је основ здраве економије, а владавина права здравог друштва“, закључио је председник удружења "CarGo", наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести