ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР Ускоро комерцијални уговор

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је данас да очекује да ускоро буде потписан комерцијални уговор за Фрушкогорски коридор.
Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video
Фото: Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video

Како је саопштило Министарство, у Влади Србије данас је одржана седница Радне групе за реализацију пројекта изградње брзе саобраћајнице Нови Сад-Рума, а Зорана Михајловић је том приликом истакла да је важно да се што пре утврди инвестициона вредност пројекта и усагласи комерцијални уговор.

"Очекујем да ускоро потпишемо комерцијални уговор и започнемо преговоре о цени и начину финансирања. Цена мора бити разумна и одржива. Са кинеском компанијом ЦРБЦ имамо одличну сарадњу и верујем да ћемо све реализовати по плану", рекла је она.

Генерални директор кинеске компаније ЦРБЦ у Србији Џанг Сјаојуен изразио је на састанку уверење да ће комерцијални уговор врло брзо бити усаглашен и да је та компанија упозната са појединостима и карактеристикама на свакој од четири деонице будућег Фрушкогорског коридора.

"Пројектно-техничка документација ће бити спремна на време. Мислим да и око комерцијалног уговора и цене пројекта можемо брзо да се договоримо, разумемо став српске стране", рекао је он.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести