ГОДИШЊИ ОДМОРИ СЕ МОГУ ПРОВЕСТИ И У ВОЈВОДИНИ: Летовање у бањама, на језерима, Фрушкој гори

НОВИ САД: Брчакати се може и на Панонском мору, али на језерима и рекама, а лепо летовати на Фрушкој гори и у бањама.
b
Фото: Youtube Printscreen

Палићко језеро и град Суботица све до скоро били су најпознатија туриситичка дестинација у АП Војводини, пошто је на том подручју одавно било хотела за смештај гостију. Међутим, туристичка привреда на северу земље је последњих година у замаху па понуду последњих година употпуњавају Фрушка гора, на чијим обронцима по селима има безброј кућа, викендица и апартмана за издавања. Дуж Панонске низије пружа се и Вршачки брег, налазе се и језера у Белој Цркви, специјални резевати природе Делиблатска пешчара, Тителски брег ,Горње Подунавље, Обетска бара, Парк природе "Поњавица", термална бања у Пачиру код Суботице...

Доста угоститеља прима госте са ваучерима, а с обзиром на то да је интересовање за њих огромно, задовоство између предузетника и туриста и овога лета биће обострано.

Цене су различите и рекло би се за свачији џеп.

У Белој Цркви у непосредној близини главног језера и плаже може се изнајмити кућа за 3.000 динара на дан, где може да борави четровочлана породица. У понуди је наведено да је кухиња потпуно опремљена и да се у близини налази продавница за снабдевање намирницама.

Дупло више новца кошта кућа на Делиблатској пешчари, где најам дневно кошта 60 евра и могу да бораве три особе. Кућа има климу, паркинг, интернет.

У једном од хотела у Вршцу преноћиште за две особе кошта близу 14.000 динара, али се у Вршцу може наћи и стан на дан за 3.530 динара.

У Крушедолу у Срему, у близини Фрушке горе, кућа на дан кошта 75 евра, у Старом Сланкамену најам виле је 60 евра дневно за две особе а у Белегишу у вили са четири спаваће собе најам дневно кошта 157 евра. За ову цену гости имају игралиште за децу са тобоганом, сто за стони тенис, роштиљ, воћњак у коме се може конзумирати сезонско воће па чак организовати и биоскопске пројекције.


Пачир све познатији

Све до скоро сасвим непозната широј јавности термалну бању у Пачиру, недалеко од Суботице, из године у године све је пунија туриста.

Бања има термални извор са топлом и минерланом водом и ружичасто слано језеру. У селу има на десетине домаћина који се баве издавањем соба па се цене преноћишта крећу од 3.500 динара па навише, у зависности од тога у ком периоду туристичке сезоне се тражи смештај.


У близини Специјалног резервата природе Тителски брег смештај за две особе дневно стаје 4.520 динара. Осим обиласка парка природе, може се и катамараном обићи три реке за три сата Тиса, Дунав и Бегеј.

У кући на обали реке Поњавица у Омољици, недалеко од Панчева, може се одмарати за 125 евра по дану, али је смештај намењен за трочлане и четворочлане породице, где у пространом дворишту има места за дечје садржаје.

У непосредној близини путничког пристаништа и марине "Горње Подунавље" преноћиште са доручком стаје од 3.000 до 3.500 динара у зависности од тога где се смештај налази, у новом или старом делу објекта. Како је Горње Подунавље у близини Апатинан смештај се може наћи и у тој варошин где апартмани у центру коштају од 16 до 35 евра на дан, а најам викендице које су ван Апатина од 50 евра па навише.

Туристи који буду желели да обилазе Обетску бару смештај могу наћи на километар од Специјалног резевата природе у селу Обреж у општини Пећинци, где преноћиште у ресторану са базеном за две особе кошта 3.000 динара, а доплата за доручак, ручак и вечеру је од по 400 до 600 динара, у зависности од менија.

На језеру Палић цене смештаја су разноврсне и крећу се од 6.600 за две особе, али има и скупљих у зависноти од тога какве садржаје могу да користе туристи. У готово свим угоститељским објектима, осим спа и велнес центра, постоје и базени, па се на основу тага формирају и цене.

З. Делић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести