Интерес Телекома је снажна и здрава конкуренција

БЕОГРАД: Постојање конкуренције није претња Телекому Србије, напротив, нама је у интересу да имамо здраву конкуренцију са којом ћемо се надметати у фер тржишним условима, јер само тако можемо као компанија да стално будемо бољи, да уводимо иновације, да се мењамо и напредујемо, изјавио је генерални директор Телекома Владимир Лучић.
vladimir lucic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је нагласио да ова компанија практично од свог оснивања сарађује са конкуренцијом, јер пуне две деценије изнајмљује своју инфраструктуру директном конкуренту СББ-у, а да ће сада слично бити и са Теленором.

"Телеком Србија жели да буде лидер на тржишту, како у Србији тако и у целом региону бивше Југославије, а то подразумева постојање конкуренције од које само очекујемо пословање и понашање у складу са принципима фер, здраве и нормалне, тржишне утакмице. Само тако ћемо и ми из дана у дан бити све бољи", рекао је Лучић гостујући на ТВ Хепи.

Додао је да Телеком жели да постане лидер у региону пре свега у пружању спортских садржаја, па ће на каналима Арена Спорта бити енглеска, шпанска и италијанска фудбалска лига, Лига шампиона и Лига Европе као и НБА лига.

Лучић је објаснио да ће захваљујући томе Телеком повећавати приходе кроз повећање броја корисника у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори, где је присутан као оператер, затим преко значајног повећања броја гледалаца Арена Спорта у понуди других оператера, у Северној Македонији, Хрватској и Словенији, и на крају Телеком ће преко најбољих и најатрактивнијих спортских садржаја значајно повећати приходе од оглашавања.

"Свако домаћинство од Триглава до Ђевђелије желеће да гледа Арену Спорт, јер такву понуду нема нико. А када на то додамо снажна улагања у продукцију серијских програма који се праве на светском нивоу, јасно је да ће Телеком постати прави регионални лидер у производњи атрактивних медијских садржаја", реко је Лучић.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести