Медији: Стала производња у Фијату, наставак 3. септембра

БЕОГРАД: Само што су се радници крагујевачког „Фијата“ вратили с колективног годишњег одмора - ферагоста, производња у овој фабрици поново је обустављена у понедељак.
fijat 500L, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Како пише Политика, траке неће радити читаве ове седмице, а радници су упућени на плаћено одсуство, током којег ће добијати 65 одсто зараде. Повратак на посао очекује се 3. септембра, навео је лист.

Као и много пута до сада, обустава производње у крагујевачкој фабрици аутомобила доводи се у везу с падом потражње за возилима током летњих месеци, али и с планом компаније „Фијат Крајслер аутомобили Србија“ за ову годину. 

Према незваничним информацијама, у првих шест месеци ове године с крагујевачких трака сишло је око 35.000 рестилизованих „500-Л“, што практично значи да овогодишња производња неће премашити број од 70.000 возила, што је четири пута мање од капацитета фабрике.

Већ годинама упозоравамо да ова фабрика и ми радници немамо будућност без новог модела аутомобила. Не може се опстанак и развој фабрике заснивати само на једном моделу, рестилизованом „500-Л“, који се две године прави у три варијанте, рекао је за Политику Зоран Марковић, председник Самосталног синдиката у крагујевачком „Фијату“.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести