Михајловић: Почињу реформе и у ЕПС-у

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић рекла је данас да ће, на основу закључка који је Влада данас усвојила, после “Србијагаса” отпочети процес реформисања и у “Електропривреди Србије”.
mihajlovich
Фото: Танјуг (видео)/Зорана Михајловић

“Преносом имовине и прелазак запослених који раде на одржавању дистрибутивног система из ЈП ЕПС у ЕПС Дистрибуцију стварају се услови да добијемо потпуно независног оператора дистрибутивног система. Поред усклађивања ЕПС Дистрибуције са Законом о енергетици и добијања лиценце од Агенције за енергетику за делатност коју обавља, овај процес је важан и због боље контроле трошкова и смањења губитака на дистрибутивној мрежи”, рекла је Михајловић, наводи се у саопштењу из ресорног министарства.

Усвојени план, поред преноса имовине и преласка запослених из Техничког центра ЈП ЕПС у оператора дистрибутивног система (ОДС), укључује и пренос удела у ЕПС Дистрибуцији са ЈП ЕПС на Републику, издавање лиценце, као и усклађивање аката ЕПС Дистрибуције, а рок за почетак рада ОДС у потпуности у складу са Законом о енергетици је 1. мај 2021. године.

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести