НБС формира регистар стартап компанија које послују у Србији

БЕОГРАД: Народна банка Србије објавила је на својој интернет презентацији јавни позив стартаповима који се баве креирањем иновативних производа и услуга на тржишту Србије и шире, да доставе своје податке како би се при НБС формирао регистар стартап компанија у нашој земљи.
nbs
Фото: Tanjug (R. Prelić, arhiva)

Како се наводи у саопштењу НБС, формирањем таквог регистра централна банка наставља са пружањем подршке пословној заједници у вези са применом нових технологија којима се олакшава пословање привредних субјеката и унапређује свеукупни пословни амбијент у Србији.

Претрагом тог регистра потенцијални корисници услуга стартап компанија, инвеститори, истраживачи и други, моћи ће лако и једноставно да нађу податке о стартап екосистему у нашој земљи.

Захваљујући доступности информација о компанијама које послују у одређеној области, биће олакшане даље активности институција које желе да сарађују са домаћим стартаповима, напомињу из НБС.

Такође, како додају, добијени подаци биће од значаја Народној банци за даљи развој регистра у виду платформе за размену и пружање информација како за јавност, тако и за саме стартап компаније. Детаљном анализом прикупљених података о стартаповима, НБС ће бити у прилици да још ефикасније формулише предлоге мера за стварање повољније пословне климе за правна лица и предузетнике, поручују из централне банке.

Јавни позив за достављање информација у циљу успостављања регистра стартап компанија доступан је на интернет презентацији НБС.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести