ОД ПРИСЛОНИЦЕ ДО КИНЕ Једино место у Србији где се производе лед екрани, раде на пројекту светског ранга, представиће га на Експу 2027

ЧАЧАК: Србија ће имати прилику да се представи као земља иновација и модерних технологија на међународној изложби Експо 2027, а ко ће је боље представити него домаћа привреда.
с
Фото: РИНА

Свакако међу репрезентима јесу чачанске компаније које итекако имају шта да покажу и понуде. Једина компанија у Србији која се бави производњом и склапањем лед рекламних дисплеја већ је започела озбиљне припреме за ову светску изложбу која је велика шанса за све домаће привреднике.

- Наша намера је да покушамо да укажемо Влади Србије да током радова на изградњи и на припреми изложбе, опрема и извођење радова треба да буду поверени домаћој привреди и домаћим предузећима. Надам се да ће тако и бити. Ми имамо производе и капацитете који могу то да изнесу. Наша држава покреће велике инфраструктурне пројекте, а приликом изградње насеља биће покренута комплетна српска привреда. У Србији се очекују инострани привредници и то ће бити прилика да се успостави пословна сарадња са компанијама из читавог света, каже за РИНУ Александар Стефановић, извршни директор компаније Елсат из Чачка.

Он додаје да једна српска компанија, попут ове, заједно са партнерима из Кине може да испрати све светске трендове и са технолошким иновацијама иде корак унапред испред осталих, у области производње лед екрана И подржавајућих софтвера.

- Заиста сам сигуран да ћемо имати прилику да достигнућа из ових области моћи да представимо на Експу и да на тај начин их учинимо видљивијим, да једноставно свету докажемо да удружени у знању и иновацијама можемо померити границе, поручује Стефаовић.

Фото: РИНА

Кинески партнери су веома често у чачанској компанији која Србију у иновацијама представља у најлепшем светлу, јер заједнички раде на пројектима у производњи лед екрана. Морају се пратити светски трендови , пре свега у области квалитета и софтвера. Тренутно се ради на пројекту светског ранга за који очекују да ће бити представљен на Експу 2027.

- Део производње електронских компонената и даље се реализује у Кини, а дорада и финализација, склапање, пројектовање нових решења И комплетан сервис производа врши се у погону у Прислоници. Ово је још један доказ да сарадња два народа , када се размењује знање и искуство , као што је то случај са нашим земљама више него плодоносна и да ћемо у будућности имати прилику да је представимо читавом свету, а Експо је савршено место за то покаже Лингбо Њанг , испред кинеске компаније који ових дана борави у граду на Морави како би иновације у области модернизације лед екрана ускори биле приведене крају.

Неће изостати подршка ПКС,креће промоција српске привреде, поручује Чадеж.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести