Организатори забава с Брнабић и Малим о почетку рада

БЕОГРАД: Предстваници Удружења "Ивент индустрија" Србије ће с премијерком Аном Брнабић и министром финасија Синишом Малим размотрити предлоге за превазилажење кризе настале због епидемије у сектору организације прослава и забава, саопштило је то Удружење.
i
Фото: Ilustracija

Као што је већ познато, нама је рад забрањен пуних годину дана. Неколико стотина фирми је остало без промета, а са огромним обавезама. Угрожена је егзистенција неколико хиљада радника и неколико десетина хиљада чланова њихових породица, наводи се у саопштењу.

Захтеви које ће Удружење предочити премијерки односе се пре свега на директну финансијску помоћ овој најугроженијој делатности, односно на компензацију због забране обављања делатности.

Удружење ће предочити и конкретне мере превенције и заштите од корона вируса, а које би омогућиле организацију масовних догађаја када се ситуација са бројем заражених спусти на прихватљив ниво.
Ивент индустрија је израдила програм ''Ми бринемо'', што је скуп мера заштите и превенције које препоручују референтне светске институција, а који смо предочили надлежним здравственим властима. На основу тог документа Градски завод за јавно здравље Београда је израдио и издао препоруке за рад ивент индустрије које је упутио и Министарству здравља и Кризном штабу, наводи се у саопштењу.

Напомиње се да чланице Удружење годишње у Србију доведу најмање 800.000 туриста од чега корист имају хотели, ресторани, превозници, водичи, таксисти и мала привреда.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести