Преко 400 домаћих интернет продавница прихвата Дина картицу

БЕОГРАД: Број трговаца на интернету који прихватају плаћање домаћом националном картицом непрекидно се увећава па је Дина картицом сада могуће плаћати у више од 400 домаћих интернет продавница, објавила је Народна банака Србије (НБС).

"Народна банка Србије обавештава грађане да је, с обзиром на значај развоја онлајн трговине, посебно у околностима кроз које је услед пандемије вируса корона прошла и Србија, националном Дина картицом сада могуће платити у више од 400 домаћих интернет продавница, а број трговаца на интернету који прихватају плаћање домаћом картицом непрекидно се увећава", поручују из НБС.

Сви корисници националне Дина картице, без обзира на то која банка им је издала картицу, могу обављати онлајн плаћања на наведеним местима.

Националном картицом могуће је платити различите услуге и разноврсну робу као што су, на пример, књиге, одећа, обућа, аутобуске карте, спортска опрема, храна, козметика и играчке, као и авио-карте код домаћег авио-превозника Ер Србија (Air Serbia).

Из НБС подсећају и на то да је Дина картицом могуће плаћати и на интернет презентацијама државних агенција, институција и јавних предузећа, попут Агенције за привредне регистре и портала еУправа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести