Радници Фијата се вратили на посао, покренута производња

Поново је покренута производња модела 500 Л, изјавио је данас председник синдиката "Независност" у ФЦА Србија Зоран Станић

КРАГУЈЕВАЦ: 2.000 радника крагујевачког Фијата, који су од половине марта били на плаћеном одсуству, вратило се на посао и поново је покренута производња модела 500 Л, изјавио је данас председник синдиката "Независност" у ФЦА Србија Зоран Станић.

"Производња је покренута јуче, али се због покретања трака радило по четири сата у смени, док се данас ради редовно, у сменама од шест до 14 сати и од 14 до 22 сата", навео је Станић.

Каже да радници још немају званичне инфромације колико ће радити током лета, с обзиром да се обично у августу иде на колективни одмор.

Приликом уласка у фабрику радницима се, наводи, мери телесна температура, обавезно је коришћење заштитних маски и рукавица, као и дистанца од два метра.

Истакао је и да се редовно дезинфикује простор.

Радници су током плаћеног одсуства примали 65 одсто плате.

anonimus
10.07.2020 • 13:11
To je super vest, nadam se da proizvodnja nece ponovo stati. Ja sam planirao da kupim neki polovnjak pre ove korone, pa sam odlozio za sledecu godinu, sad uzmem mms rent a car kad mi zatreba za dalji put. Nadam se da ce cene pasti.
EUR/RSD 117.5649
Најновије вести