Рестрикције струје на КиМ данас и наредних дана

ПРИШТИНА: На Косову и Метохији данас и наредних дана биће настављене рестрикције елекетричне енергије, а грађани су позвани да, упркос искључењима, штеде струју.
struja sijalica pixabay
Фото: pixabay.com

Како је саопштио Оператор тржишта система, преноса и електричне енергије Косова (KOSTT), рестрикције ће трајати све док се ситуација са снабдијевањем електричном енергијом не стабилизује.

„Стање енергетске кризе са којом се суочава Електроенергетски систем Косова, а која је између осталог одраз глобалне енергетске кризе, лакше ће се суочити уз подршку свих грађана коришћењем електричне енергије на најрационалнији начин, штедњом где год је то могуће", наводи се у саопштењу KOSTT-a.

РТК на албанском језику преноси да су привредни субјекти и грађани незадовољни оваквим стањем јер, како кажу, рестрикције им у сваком смислу наносе штету.

Привредни субјекти нису у могућности да обављају редовне послове, а грађани се жале да им се због искључења кваре уређаје у домаћинству.

Рестрикције струје на КиМ су почеле у понедељак и трају по шест сати, с тим да струју имају по два сата између два искључења.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести