Смањење цене ПЦР теста подстицај домаћем туризму

БЕОГРАД: На данашњој седници Кризног штаба усвојена је иницијатива Удружења за туризам Привредне коморе Србије да се смањи висина накнаде за ПЦР тестирање страних туриста, саопштила је данас Привредна комора Србије (ПКС)
putovanje korona granica turizam pix
Фото: Pixabay.com

"То ће допринети повећању броја долазака страних туриста за време предстојећих ускршњих празника и најављених група гостију из арапских земаља током пролећа", оценила је секретарка Удружења за туризам ПКС-а Тијана Маљковић.

ПКС додаје да су Представници Групације туристичких агенција и Групације хотела Србије указали на велико интересовање туриста за долазак у Републику Србију из Бахреина, након посете њихове делегације нашој земљи, као и осталих арапских земаља, посебно по завршетку рамазанског поста, половином маја.

Туристички посленици упозоравали су раније да износ ПЦР теста дестимулише долазак страних туриста у Србију, јер им је за повратак у матичне земље неопходно тестирање у нашој земљи.

"Смањењем трошкова тестирања у Републици Србији за стране туристе пружена је додатна подршка сектору туризма, и ова одлука омогућиће да и у овако ванредним условима пословања наша земља остане конкурента туристичка дестинација", истиче Маљковићева.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести