СРБИ СУ ПОЛУДЕЛИ ЗА ОВИМ ПОСЛОВИМА Улагања мала, а новац само капље! Тврде да никад није било лакше започети СОПСТВЕНИ БИЗНИС, а ево и неколико идеја како да постанете СВОЈ ГАЗДА (ФОТО)

С обзиром на тренутне економске трендове и могућности које нуди технологија, никада није било лакше започети сопствени бизнис уз минимална улагања.
1
Фото: Filip Bakić/ilustracija/pixabay

Онлајн препродаја

Ако сте заинтересовани за одећу и продају, могли бисте да размислите о покретању пословања препродавача на мрежи. Иако је за то потребно време, посвећеност и око за моду, можете започети свој посао као споредну гужву и претворити га у посао препродаје са пуним радним временом.

Можете почети тако што ћете користити веб локације онлајн продавница као што су Poshmark и Mercari да бисте продали своју нежељену одећу и предмете, а затим проширите на сопствену веб локацију за препродају.

Размислите о продаји трговачких имања и бувљацима за скривена открића по ниској цени, а затим их излистајте за профит на мрежи. Можда ћете моћи да прикупите значајан инвентар предмета који су у добром стању за врло мало трошкова ако будете довољно вредни и претражите права места.

Чување кућних љубимаца

Око 70% породица у САД има кућног љубимца. Када ове породице оду на дуже временске периоде, ваше мало предузеће које седи за кућне љубимце може им пружити мир. Као чувар кућних љубимаца, пазићете на псе, мачке или друге куćне љубимце својих клијената у њиховој кући.

Као део посла, мораћете да их нахраните, дате им воду, да се играте са њима и (са псима) да их шетате по потреби. Да бисте помогли клијентима да буду задовољни, мораћете редовно да их обавештавате о томе како су њихови љубимци.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Ако имате друге изворе прихода који не захтевају ништа више од интернет везе и лаптопа, чување кућних љубимаца може бити посебно прикладна идеја за мала предузећа.

Готово свим власницима кућних љубимаца биће драго да вам дозволе да радите на лаптопу док проводите време у њиховој кући са њиховим кућним љубимцима, што значи да можете истовремено да водите два извора прихода.

Штампање мајица

Ако имате смисла за моду (или хумор), можда ћете уживати у покретању бизниса за штампање мајица. Такође можете лиценцирати туђе дизајне и одштампати их на празну мајицу. У сваком случају, ако имате простора за подешавање штампања мајица, лако можете набавити неопходне алате за почетак.

Услуга чишћења

Ако волите да чистите, то лако можете претворити у посао. Са неколико чланова особља, мноштвом средстава за чишћење и превоза, можете понудити услуге чишћења власницима кућа, апартманских насеља и комерцијалних објеката.

Већина услуга чишћења наплаћује 25 до 50 долара по сату. Услуге чишћења су једноставни послови који захтевају релативно мало режијских трошкова; једноставно вам је потребно планирање, посвећеност и маркетинг да бисте привукли купце.

Ако желите да се разликујете од других услуга чишћења, размислите о додавању врхунских опција као што су депилација подова или спољашње прање уз додатну накнаду. Ове услуге могу бити одлучујући фактор између ваше нове услуге чишћења и искусних компанија које одржавају превелику листу клијената да би обезбедиле тај ниво чишћења.

Онлајн настава

Потражња за онлајн образовањем отворила је могућности за предузетнике. Пошто је ово онлајн подухват, можете изабрати било који предмет за који знате и предавати курс без обзира на локацију. Ако немате напредно знање из неког одређеног предмета, размислите о подучавању енглеског као страног језика преко интернета студентима у иностранству.

Фото: Pixabay

Онлајн књиговодство

Као и код образовања, технологија омогућава да се многе књиговодствене услуге обављају на мрежи. Ако сте рачуновођа или књиговођа који жели слободу и аутономију вођења сопственог посла, искористите предности савремене технологије да покренете сопствену онлајн књиговодствену услугу.

Консалтинг

Ако сте упућени и страствени у вези са одређеном темом (као што су посао, друштвени медији, маркетинг, људски ресурси, лидерство или комуникација), консалтинг може бити уносна опција. Можете сами да покренете консултантски посао, а затим да унапредите свој посао и унајмите друге консултанте током времена.

Медицинска курирска служба

Ако имате поуздано возило и добре вештине управљања временом, размислите о стварању сопствене курирске службе – тачније, медицинске курирске службе. Као возач, ви бисте били одговорни за транспорт медицинских предмета као што су лабораторијски узорци, лекови на рецепт и опрема. Можете сами да покренете свој курирски посао или унајмите друге возаче да раде за вас.

Здравствена индустрија се шири, што је добар знак за стабилност посла медицинске курирске службе. Постоји широк спектар група клијената које ваше предузеćе може да служи, укључујући болнице, старачке домове, лабораторије и приватне ординације.

Развој апликација

Ако сте образовани и искусни у технологији, можда бисте желели да размислите о каријери у развоју апликација. Паметни телефони су свакодневни додатак за многе Американце који је повећао потражњу за мобилним апликацијама.

Слично, софтвер виртуелне реалности је постао популаран последњих година, тако да постоји и потражња за развојем ВР апликација.

Фото: Pixabay

Услуга преписивања

Ако имате добро ухо и можете брзо да куцате, услуга транскрипције би вам омогућила да радите од куćе уз флексибилан распоред. Услуге медицинске транскрипције су посебно потребне јер се технологија препознавања гласа шири за диктирање здравствених радника.

Можете прихватити онолико или више послова транскрипције колико желите. Ова флексибилност може бити посебно корисна ако не желите да почнете одједном или ако имате дневни посао који бисте за сада желели да задржите.

Да бисте повећали своје пословне изгледе и оправдали више наплате, размислите о томе да постанете сертификовани транскрипциониста и да се бавите неколико специјалности.

Медицински транскрипционисти обично наплаћују 6 до 14 динара по реду транскрипције, што се брзо сабира. Типично време за рад на транскрипцији је 24 сата, тако да је важно да останете у току са пословима које прихватате.

Међутим, могућност да прихватите само неколико захтева у почетку значи да можете да се повеćате када будете спремни. Најбоље од свега, постоје врло мали трошкови покретања и режијски трошкови. Потребан вам је само рачунар, одговарајући софтвер и безбедна услуга за размену порука.

Служба кућне неге

Позадина у нези и гостопримству може увелико подржати старије особе којима је потребна куćна нега. То је такође услуга за којом ће потражња само расти. Према Референтном бироу за становништво, између 2020. и 2060. године предвиђа се да ће се популација од 85 и више година утростручити са 6,7 милиона на 19 милиона.

Глобални број стогодишњака (старих од 100 година) већ је достигао скоро 600.000. Многима ćе бити потребна нега и помоć, често у својим домовима.

Фото: pixabay.com

Срећом, није вам потребно искуство у здравству да бисте помогли старијим особама и истовремено развили успешан посао, иако ćе и те вештине бити тражене.

Многим старијима је потребна помоћ у свим врстама задатака, као што су послови или поправке у кући. Уз одређено искуство, могли бисте размислити о проширењу свог пословања како бисте помогли старијим особама да пређу из својих домова у помоћне просторије за живот, нудеćи услуге као што су паковање, транспорт, постављање или складиштење њиховог намештаја и имовине.

Нега код куће за старије особе је индустрија која брзо расте. Као пружалац неге старијих особа, можете да приступите овом тржишту док старијима нудите врхунску негу и помажете им у свакодневним задацима.

Услуга превођења

Према истраживању ИБИСВорлд-а, индустрија преводилачких услуга је забележила пад у 2020. години, као и многе индустрије; међутим, ИБИСВорлд предвиђа „велики пораст“ за индустрију у наредних пет година. Тај пројектовани раст није изненађујући, јер је интернет предузетницима у другим земљама отворио тржишта енглеског говорног подручја и обрнуто.

Дигитални маркетинг

Важност интернета расте са сваким даном који пролази, али и предузећима постаје све теже да се изборе са нередом на мрежи и да се правилно пласирају на тржиште. Услуге дигиталног маркетинга су увек тражене. Ипак, многа мала и средња предузећа радије би их ангажовала него да оснују скупи интерни тим.

Ако се бавите СЕО, маркетингом садржаја, оглашавањем са плаћањем по клику, развојем веба или управљањем друштвеним медијима, могли бисте да искористите пословну прилику која вам омогућава слободу да радите од куће.

Дигитални маркетинг је важан део сваког бренда, тако да ћете морати да одговорите на развој маркетиншких стратегија ваших клијената. Управљање друштвеним медијима подразумева праћење коментара и порука 24 сата дневно, а не само заказивање постова са начином размишљања „подеси и заборави“. Ако уживате у изради стратегије и пажљивом спровођењу маркетиншких планова, дигитални маркетинг би могао бити прави посао за вас. Такође можете размислити о томе да постанете придружени продавац, што је још један облик дигиталног маркетинга.

Услуга неге травњака

Ако сте одрасли уз травњак, велике су шансе да су вас родитељи натерали да га одржавате. За многе, нега травњака је досадна, али за неке нуди осећај мира и спокоја. Рад на отвореном својим рукама да бисте укротили и улепшали природни пејзаж може бити корисно искуство, али пошто толико људи посао сматра досадним, може бити и профитабилан.

Фото: R. Hadžić/Bašta Milene Popović

Услуге неге травњака захтевају нешто више од неке основне опреме, приколице и можда мало особља, у зависности од тога колико клијената имате и колики су послови.

Можете прерасти малу услугу за негу травњака у компанију за уређење простора тако што ћете понудити врхунске услуге и успоставити репутацију бренда који темељно обавља посао са осмехом. Ако волите да радите на отвореном и креирате елегантне пејзаже, ово би могао бити посао за вас.

Лични тренер

Ако је теретана као ваш други дом, можда бисте желели да поделите део своје стручности и помогнете другима да постигну своје циљеве у вези са фитнесом. Као лични тренер, можете понудити сесије тренинга код куће које задовољавају могућности вежбања сваког вашег клијента. Такође можете помоћи клијентима да направе прилагођене планове исхране и оброка како би њихова исхрана употпунила њихове физичке циљеве.

Многи лични тренери започињу процес аквизиције клијената са страницама на друштвеним мрежама које детаљно описују њихово искуство у теретани заједно са неким мотивационим цитатима. Иако сертификација може помоћи да проширите базу клијената, законски нисте обавезни да имате било какву специјализовану обуку да бисте започели ову врсту посла.

Резиме / ЦВ писање

Људи се увек пријављују за посао, било да желе да промене каријеру, повеćају плату или промене радно окружење. Наравно, већина пријава за посао захтева од кандидата да доставе биографије како би детаљно описали своје професионално искуство. Као писац животописа, можете помоćи да се биографије кандидата за посао истичу од конкуренције.

Такође ћете помоћи својим клијентима да креирају пропратна писма и портфеље који показују најбоље од њиховог рада. Осим тога, не треба вам никакво посебно школовање да бисте били писац животописа – само неке основне вештине организовања и лекторисања. Ако знате због чега биографије изгледају професионално и спремне за очи послодаваца, већ сте на одличном почетку.

Фото: pixabay.com

Кетеринг

Да ли имате страст за кулинарску уметност? Ако јесте, кетеринг догађаја може бити одлична пословна идеја за вас. Не недостаје људи којима је потребна укусна храна да би послужили своје госте, било да се ради о забавама, венчањима, прикупљању средстава или породичним окупљањима. Ако имате вештину за кување или печење и волите да служите гладне госте, кетеринг догађаја може бити забаван и уносан начин да то урадите.

Да бисте започели, мораћете да поставите мени и ценовник, као и да добијете све потребне дозволе и лиценце. Почните од малог да бисте сазнали о вашој кетеринг услузи, али када ваша храна говори сама за себе немојте се изненадити ако ваш посао расте брзином и границама само усменом предајом.

Дневник/Информер

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести